– Hvert år sparer vi virkelig mange kubikmeter vand, som ellers ville ende i kloakken, fortalte han stolt.
På vej op til køkkenet begyndte han at fortælle om sin plan om at gøre Il Buco til en af verdens mest bæredygtige restauranter.
– Vi gør alt, hvad der er muligt for at sætte så let et aftryk på jorden som overhovedet muligt, sagde Christer, mens han viste mig, hvordan de også genbruger vandet til at vaske uniformer, duge og servietter.
På hylder i kælderen bugner det af glas med alt muligt syltet og fermenteret – her hænger også en tørret pighvar og drabelige fiskekranier.
I et andet rum er der sat et langbord op mellem køleskabe fyldt med skinker og andet hjemmelavet charcuteri og mellem sylteglas og gamle køkkenredskaber, titter udstoppede dyr frem. Meningen er, at der skal være smagninger, private dinings og måske personalemøder. Han har simpelthen formået at gøre et kedeligt kælderlokale i et gammelt pakhus hyggeligt.
Thor Kures køer
I køkkenet er forpligtelsen til bæredygtighed lige så tydelig.
Christer viste mig rundt blandt de friske, danske råvarer.
– Se her, sagde han, mens han pegede på en bakke med tortellini fyldt med dådyrkød skudt nær Royal Arena.
– Tomaterne i pastasaucen er fra Køge-området, mens svampene til vores svampetoast kommer fra Brøndby.