Cirkusbygningen håber at blive et "underværk"

Cirkusbygningen håber at blive et
Cirkusbygningen i Sandvig. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NOTITS | 9. FEB 2024 • 15:10
Holger Larsen
Journalist
NOTITS
9. FEB 2024 • 15:10

Foreningen Cirkusbygningen i Sandvig har allerede fået lokale støttetilsagn fra Sparekassen Bornholms Fond, Brdr. E., S. & A. Larsens Legat og Bornholms Brand.

Nu håber man også at få støtte fra Realdanias kampagne Underværker til projektet med at renovere den tidligere gymnastiksal i Nygade i Sandvig.

Foreningen kommer i den forbindelse med en opfordring til bornholmerne:

"Stem på os".

Det kan man gøre på hjemmesiden undervaerker.dk.

– Vi håber at nå i mål med 500 stemmer inden den 29. februar, skriver foreningen.

Man skal have 500 stemmer for at kunne komme i betragtning til at få tilskud. Det er i sidste ende en jury, der har afgørelsen.

Cirkusbygningen har i skrivende stund fået 126 stemmer.

Realdania har tidligere støttet bornholmske projekter via kampagnen Underværker, som har til formål at støtte ildsjæle, der arbejder med det byggede miljø til gavn for lokalsamfundet.

Renoveringsprojektet for Cirkusbygningen er på godt 660.000 kroner og går ud på at sikre klimaskærm (blandt andet nye vinduer) og varmeforsyning i ejendommen, som siden 1997 har været cirkusbygning. Cirkus Stjerneskud holdt tidligere til i bygningen.

Foreningen Cirkusbygningen overtog huset i 2020, og foreningens ambitioner er, at stedet skal være et åbent kulturhus for kunst og kultur. hol

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 01-03-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Fredag: Jævnt kedelige og homogene priser resten af fredagen. Spring kogespidsen (kl. 17-21) over – den er dyr - hvis du kan. Ellers er det hip som hap. Prisforskellen denne fredag torsdag mellem det kvartalsfastsatte produkt til det variable timeprisprodukt er 21%.  Opdateret kl. 00.14. Næste opdatering kl. 13.14.

Bornholms energi og forsyning