Bornholmsk ildsjæl nomineret til pris

Bornholmsk ildsjæl nomineret til pris
Mie Hjort. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | ABONNENT | 28. NOV 2022 • 16:52
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
28. NOV 2022 • 16:52

Mie Hjort fra Svanekegaarden er nomineret til en jazzpris.

KULTUR

Mie Hjort, administrator på kulturcentret Svanekegaarden i Svaneke er nomineret til P8 Jazz Prisen – Årets Ildsjæl.

– Vi er utroligt glade over, at den store anerkendelse det er at blive nomineret til denne pris tilfalder Mie Hjort, vores vidende, dedikerede og hårdt-arbejdende administrator. Mie har interesseret sig for jazz, siden hun var helt ung og har efterhånden et kæmpe netværk inden for jazzen, hvilket kommer Svanekegaarden til gode, siger Peter Riis, formand for Svanekegaardens bestyrelse, i en pressemeddelelse.

Danish Music Awards Jazz 2022 motiverer udvælgelsen af de nominerede til prisen sådan:

"P8 Jazz Prisen gives til en ildsjæl, der har bidraget til at styrke jazzen lokalt eller på landsplan. En ildsjæl, som fortjener at blive hædret med applaus, skulderklap og ekstra opmærksomhed fra det danske jazzmiljø."

P8 Jazz-lytterne har indstillet, hvorefter P8’s redaktion har udvalgt tre ildsjæle. De to andre er Camilla Dayyani, initiativtager til Bazarjazz i Gellerup, og Anders Ørbæk, orkesterchef Aarhus Jazz Orchestra.

– Svanekegaarden har i 2022 haft 24 jazzkoncerter på programmet og satser på at komme op på det samme i 2023. Skulle man lige have lyst at være del af den fantastisk fortættede caféatmosfære, der gør at selv store navne meget gerne kommer, så kan Jan Harbeck Quartet opleves søndag den 11. december, oplyser Peter Riis.

Prisen bliver uddelt den 7. december.