A, B kom og C – i Nexø og Svaneke

A, B kom og C – i Nexø og Svaneke
Den tidligere leder af Bornholms Museum, Ann Vibeke Knudsen, er blandt de forfattere, man kan møde. Pr-foto
NOTITS | ABONNENT | 16. SEP 2022 • 06:00
NOTITS | ABONNENT
16. SEP 2022 • 06:00

Det er masser af litteratur på programmet i Bornholms Kulturuge.

Fredag bliver den bornholmske kulturuge for alvor skudt i gang med en Aura Dione-koncert i Nexø, og ugen strækker sig som bekendt fra den 16. og til den 25. september.

Torsdag bød på en tyvstart på kulturugen, idet Martin Andersen Nexøs Mindestuer tog hul på Litteraturens Folkemøde, idet der dels i Martin Andersen Nexøs Mindestuer, dels i Møbelfabrikken, ligeledes i Nexø, til og med søndag vil være et væld af arrangementer .

Og tænk engang: Pape var med på åbningsdagen torsdag!

Dog ikke de konservatives statsministerkandidat Søren Pape Poulsen, men forfatteren Morten Pape, som fortalte om sin prisvindende Amager-trilogi.

Også fredag og de kommende dag er der fuldt tryk på, hvilket man kan orientere sig om på andersennexoe.dk.

Men også på Svanekegaarden går det løs, for her bliver der lørdag med Lars Holmsted taget hul på Bornholms Litteraturfestival, hvor der i dette femte år, litteraturfestivalen er med i kulturugen, udelukkende præsenteres bornholmske forfattere.

– Vi har skullet spare og være kreative, men er landet med et rigtig godt program, synes vi selv, fortæller Mie Hjort fra Svanekegaarden og medarrangør af festivalen i en pressemeddelelse.

Vogteren

Hun påpeger, at festivalen har gjort tre ting, som gør en god festival i år.

– Den lave og ens pris gør forhåbentlig, at mange vil finde vej til arrangementerne – og ikke undres over forskellige priser, som vi har været nødsaget til i andre år. Samtidig foregår alle arrangementer på Svanekegaarden, hvor der er optimale forhold for både publikum og forfattere, siger Mie Hjort således.

En enkelt af de forfattere, man kan møde, er faktisk udenøs: Claus Stensgaard Jensen, som står bag den historiske roman "Vogteren af det 7. segl", bor således i dag i Faaborg.

– Men indtil for ganske nylig boede Claus dog på øen og mange kender ham som tidligere koncerndirektør i Bornholms Regionskommune, fortæller Brian Christensen, forlagschef hos Hakon Holm Publishing og medarrangør på festivalen, i pressemeddelelsen.

Man kan læse mere på svanekegaarden.dk.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 29-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Onsdag: Overvej at spise ude eller hente en omgang take away ;-). Fra 17-21 koster det dyrt at fyre op i pander, gryder og ovn. Gennemsnitsprisen for de fire timer er 5,27 kr./kWh. Vi savner en god gang vind til at presse priserne, men vejrudsigten skuffer helt frem til weekenden.  Brug strømmen efter kl. 22, selv om den koster 3 kr./kWh alt inklusive. Det er ikke sikkert, at det bliver billigere i morgen.

Bornholms energi og forsyning