100 akvareller fra et år ude

100 akvareller fra et år ude
Klip fra Bodilsker Plantage. Illustration: Ben Woodhams
NOTITS | 27. MAJ 2024 • 18:00
NOTITS
27. MAJ 2024 • 18:00

Følg med på Ben Woodhams' opdagelsesrejse til den indre ø på Gudhjem Museum – og mød andre herboende kunstnere, der har naturen som omdrejningspunkt.

Inde på øen - ude i vejret.

Lørdag den 1. juni er der fernisering på Gudhjem Museum. Det drejer sig om udstillingen LAND, som giver et indblik i kunstneren Ben Woodhams' møde med det bornholmske landskab. LAND var Ben Woodhams' kunstprojekt i 2023. Ligesom KYST (2018) og ERTHOLMENE (2021), blev LAND til en rejse gennem tid og rum.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

LAND var en rejse ind i hjertelandet gennem skov, sprækkedale, byer og kulturlandskab, hvor skitser, noter og akvareller tilsammen dannede historien om 52 dage i skiftende lys og vejr. På udstillingen vises over 100 akvareller fra den 800 kilometer lange vandring på det indre og for mange ukendte Bornholm.

Ben Woodhams bevægede sig undervejs gennem de fire årstider, og akvarellerne er ophængt kronologisk, så beskueren vil opleve årets gang fra januar til december. Udstillingen vil også indeholde et stort kort, som giver overblik over Ben Woodhams snirklede rute.

LAND kan ses på Gudhjem Museum torsdag til søndag klokken 13-17 frem til den 21. juli.

I tråd med teamet inviterer museet torsdag den 6. juni klokken 19.00 til Artist Talk med titlen ”Landskaber i kunsten lige nu”. Her vil Tine Nygaard, kunsthistoriker på Bornholms Museum, tale med Ben Woodhams, Helene Høm og Christian Bundegaard om deres tilgang til landskabsskildringerne, med udgangspunkt i udvalgte værker af de tre kunstnere. Samtalen varer cirka en time, og der bliver mulighed for at stille spørgsmål til panelet. Arrangement gentages ifølge Gudhjem By- og Museumsforening onsdag den 10. juli klokken 15.00.