Stort hærværk satte ild under konflikt, der førte til knivdrab

Stort hærværk satte ild under konflikt, der førte til knivdrab
Det var her foran Fabriksvej 20B, at Heino Mortensen blev fundet blødende på græsset. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 8. AUG 2022 • 16:55
NYHED | RØNNE | ABONNENT
8. AUG 2022 • 16:55

En benzindunk, to knive og et slagsmål, der gik helt galt. Det er indtil videre nogle af hovedingredienserne i retssagen om et knivoverfald på Fabriksvej i september sidste år - hvis det altså er det, det hele handler om

Nogen er gået amok på en anden, fordi en tredje vil have ram på en fjerde. Det lyder kompliceret, og det er da også noget af en beretning, der udfolder sig i retten i Rønne i disse dage.

Her står en 35-årig tiltalt for drabet på sin 46-årige genbo, men måske er det slet ikke blandt de to, motivet skal findes. Det er i hvert fald en af de påstande, der har set dagens lys i vidneskranken. 

Et stort hærværk hos en nær ven til tiltalte, hvor adskillige vinduer blev smadret var måske en del af årsagen til at en nabostridighed udviklede sig til knivdrab den 20. september 2021. 

Og så var der mere end en enkelt kniv på banen, da 46-årige Heino Mortensen blev stukket ned under et slagsmål med sin genbo på Fabriksvej i Rønne sidste år. Det er kommet frem under første dag af retssagen, som kører mandag og tirsdag og afsluttes onsdag.

Men smed Heino Mortensen sin kniv for at slås med de bare næver? Og opstod konflikten, fordi der stod noget rod i en fælles opgang - eller ligger der et andet motiv bag?

Vidneskranken i retshuset i Rønne har mandag været ladet med fortællinger om skæbnedagens begivenheder, og det er blandet andet en historie om, hvem der er venner med hvem, og om et stort hærværk, der fandt sted natten til den mandag den 20. september sidste år.

Faktum er i hvert fald indtil videre, at der er rapporteret et stort hærværk natten inden overfaldet, der er fundet to knive uden blodspor i Heino Mortensens lejlighed og en enkelt kniv med forurettedes blod på i tiltaltes lejlighed. Foruden de blodige spor, der fører hele vejen fra gerningsstedet og ned på græsset foran opgangen. 

Retssagen fortsætter med flere vidneforklaringer tirsdag, inden dommen forventes afsagt onsdag den 10. august.