Politiet i nyt samarbejde: Ekstra hjælp til folk i voldelige forhold

NOTITS | 13. SEP 2022 • 10:49
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
13. SEP 2022 • 10:49

Politiet indgår nyt samarbejde, som giver dem bedre mulighed for at tilbyde hjælp til personer i voldelige forhold.

 

Bornholms Politi har indgået et samarbejde med Lev Uden Vold, der skal være med til at forebygge, at husspektakler udvikler sig til vold, og at vold i nære relationer eskalerer. Lev Uden Vold er Danmarks nationale enhed, der arbejder for at sikre mere og bedre hjælp til mennesker, der oplever vold i nære relationer.

– Målet med samarbejdet er at nå ud til voldsudsatte og voldsudøvende mænd og kvinder, der enten ikke er opmærksomme på muligheden for at få hjælp, eller som af forskellige årsager ikke selv får opsøgt hjælpen, siger rådgiver Stine Folkenberg fra Lev Uden Volds nationale telefonlinje i en pressemeddelelse.

Da politiet i mange tilfælde er den første myndighed, som personer i en voldelig relation møder, er det vigtigt, at politiet har mulighed for at tilbyde den bedste hjælp til at forebygge vold i nære relationer eller forebygge, at allerede voldelige relationer eskalerer. Det nyoprettede samarbejde giver politiet mulighed for at indhente et samtykke fra en impliceret, så Lev Uden Vold kan ringe til vedkommende.

– I vores daglige arbejde kommer vi ud til mange borgere, og vi ser desværre også borgere i svære relationer. Vi håber, at vi med muligheden for at indhente samtykke til et opkald fra Lev Uden Vold kan være med til at give voldsramte og voldsudøvende borgere den rette hjælp siger politikommissær Poul Bjerregaard, som er leder af Forebyggelsesenheden ved Bornholms Politi.

Hos Lev Uden Vold håber Stine Folkenberg, at samarbejdet kan være med til at forebygge ny eskalerende vold.

– Vi tager udgangspunkt i den enkeltes situation og hjælper ved at lytte, rådgive og bygge bro til relevante myndigheder og voldsfaglige tilbud, siger hun.