Chokerede venner i retten: 'Han er meget regelret'

NYHED | ABONNENT | 27. SEP 2023 • 12:23
NYHED | ABONNENT
27. SEP 2023 • 12:23

Kjeld Henningsen glemmer ikke den 29. august 2022, da han havde besøg af en god ven på sin adresse i Lolland-Falster. Her fik hans gæst nemlig et opkald om at politiet var på hans adresse og ville foretage en ransagning i hans hjem i Klemensker.

– Det var klokken 13.15. Det glemmer jeg ikke. Han blev noget bleg, fortæller han.

Han ved ikke selv meget om våben, men han betragter sin gode ven som en mand, der ved hvad han laver, når han har med våben at gøre. Han har nemlig samlet på våben, så længe han kan huske.

Også Klaus Jønsson var til stede den dag på Falster. Og han betragtede vantro, hvordan hans ven blev sigtet, varetægtsfængslet og til sidst tiltalt.

Derfor er de to rejst til Bornholm for at være til stede som moralsk opbakning, når den 77-årige mand fra Klemensker onsdag er for retten for ulovlig besiddelse og opbevaring af 31 skydevåben og ammunition.

– Jeg er meget chokeret. Manden ved jo, hvad han laver, og han er ved sine fulde fem, så vi er fuldstændig chokerede over, at det er kommet hertil, fortæller han.

De to er overbeviste om, at sagen snarere handler om en kompliceret relation, end det handler om våben. Derfor er de overraskede over, at de nu overværer retssagen.

– Han er meget regelret. Næsten for meget, så vi forstår slet ikke, hvad der foregår, fortæller Kjeld Henningsen.

De to er dog bekymrede for, at de skiftende regler omkring våben kommer til at betyde, at deres ven bliver dømt, på grund af tekniske deltaljer, han muligvis ikke har haft ordentlig styr på.

– Det er så uheldigt, og det er dybt uretfærdigt, mener de.