Bornholms Politi afviser at have henvendt sig til partileder Sikandar Siddique

18. JUN 2022 • 14:59

Ville Søren Pape blive stoppet af politiet på Folkemødet?

Sådan spørger partilederen fra Frie Grønne, Sikandar Siddique på sin Facebookprofil, hvor han i går ved middagstid lagde en video op, hvor han filmer sig selv og to politifolk, en video der i skrivende stund er set af over 2.600 mennesker.

– I går aftes på Folkemødet efter partilederdebat, gik jeg en tur med min kammerat og min bror på Allinge Havn. Pludselig bliver jeg råbt an af politiet og bedt om at give mit navn og cpr-nummer. For politiet vil man åbenbart aldrig være andet end en “perker” eller potentiel kriminel, når man er brun. Selv når man sidder i Folketinget, skriver partilederen.

Han forklarer, at episoden sluttede med, at politifolkene bare gik, uden at have fået hverken navn eller cpr-nummer, og han stiller derfor spørgsmålet hvorfor han blev stoppet i første omgang. 

– Politiet siger godt nok, at de ikke har et problem med etnisk profilering, men det er ikke den virkelighed brune mennesker lever i, skriver han.

Bornholms Politi afviser ifølge Ritzau at have henvendt sig til Sikandar Siddiquei går i Allinge.

– Politiet henvendte sig til to personer, som var i følgeskab med partilederen, lyder det lørdag fra chefpolitiinspektør Jacop Ibsen fra Bornholms Politi.