Trump vil indføre importafgift på 200 procent på mexicanske biler

7. OKT 2024 • 03:26UDLAND

Trump vil indføre importafgift på 200 procent på mexicanske biler for at støtte amerikanske bilproducenter.

Den republikanske præsidentkandidat, Donald Trump, vil indføre importafgifter på op til 200 procent på biler, som importeres til USA fra Mexico.

Det siger han søndag ved et vælgermøde i byen Juneau i den amerikanske delstat Wisconsin.

Trump har før sagt, at han vil indføre en importafgift på 100 procent på importerede biler og lastbiler med det formål at støtte bilindustrien i USA.

Søndag lyder det altså, at Trump vil fordoble det tal.

- Vi indfører en importafgift på 200 procent, hvis vi bliver nødt til det, siger Trump.

- Vi lader det ikke ske. Vi lader ikke de biler komme ind i USA.

Søndag besøgte den tidligere præsident Wisconsin for fjerde gang på blot otte dage. Det understreger ifølge Reuters, at den republikanske lejr anser Wisconsin som en vigtig delstat ved det amerikanske præsidentvalg, som finder sted om mindre end en måned.

Kamala Harris, den amerikanske vicepræsident og Demokraternes præsidentkandidat, har i meningsmålinger en spinkel føring i Wisconsin. For fire år siden stemte delstaten på præsident Joe Biden.

Både Harris og Trump har brugt meget tid og mange penge på vælgermøder i Michigan, Pennsylvania og Wisconsin, som alle betragtes som vigtige svingstater.

De fleste stater er traditionelt set enten republikanske eller demokratiske, og svingstaterne er derfor ofte afgørende i valget.

Trump tog sejren i alle tre ovenstående delstater i 2016 mod Hillary Clinton, og Biden gjorde det samme i 2020.

Harris talte torsdag til et vælgermøde i Wisconsin sammen med Liz Cheney, som tidligere har været medlem af Kongressen for Republikanerne.

Mexico eksporterede omkring 3 millioner køretøjer til USA i 2023. Detroit Three bilproducenterne, som består af General Motors Company, Stellantis og Ford Motor Company, stod for omkring halvdelen af disse.

Den amerikanske tænketank Tax Policy Center siger, at en stor, ny importafgift på mexicanske biler "sandsynligvis vil øge priserne på både nye og bruge biler, både indenlandske og udenlandske".

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT