OVERBLIK: Seks mænd og en kvinde nævnes som bud på vicepræsident

23. JUL 2024 • 23:04UDLAND

Syv demokratiske politikere vurderes at være de bedste bud på Kamala Harris' vicepræsidentkandidat.

Meget tyder på, at den nuværende vicepræsident, Kamala Harris, bliver Demokraternes kandidat til præsidentvalget i USA til november.

Harris siger selv, at hun har sikret sig støtte fra nok delegerede til at blive partiets præsidentkandidat.

Men hvem der bliver hendes vicepræsidentkandidat står stadig hen i det uvisse.

Nedenfor kan du blive klogere nogle af de politikere, der nævnes som mulige kandidater.

* Andy Beshear:

Kentuckys guvernør, 46-årige Andy Beshear, har haft en succesfuld politisk karriere i en overvejende republikansk delstat. Som guvernør har han nedlagt veto mod lovgivning, der vil gøre abort og kønsbekræftende kirurgi forbudt i delstaten.

Han har offentligt tilkendegivet sin støtte til Harris. Adspurgt om han vil være vicepræsidentkandidat sagde han, at han elsker at tjene sit land, og at han kun vil overveje at gøre noget andet, hvis han tror på, at han kan hjælpe sit folk og landet.

* Pete Buttigieg:

USA's transportminister, 42-årige Pete Buttigieg, forsøgte selv at blive Demokraternes præsidentkandidat i 2020. Han har mange tilhængere blandt de demokratiske vælgere.

Søndag tilkendegav han sin støtte til Harris.

- Harris er nu rette person til at bære faklen videre, besejre Donald Trump og efterfølge Joe Biden. Jeg vil gøre, hvad jeg kan for at hjælpe hende med at vinde, udtalte han søndag.

* Roy Cooper:

North Carolinas 67-årige guvernør, Roy Cooper, har fået ros fra Demokraterne for sit fokus på økonomisk udvikling.

Han har også sagt, at Harris er den bedste kandidat til at sætte fokus på Trumps alder og det, han kalder Trumps ødelæggelse af abortrettigheder.

* Mark Kelly:

60-årige Mark Kelly, der er senator fra Arizona, er tidligere astronaut og kaptajn i flåden. Hans kone, tidligere medlem af Repræsentanternes Hus Gabrielle Giffords, blev alvorligt såret i et skyderi i 2011.

Han har også tilkendegivet, at han støtter Harris som præsidentkandidat.

- Jeg kunne ikke være mere sikker på, at vicepræsident Kamala Harris er den rette til at slå Donald Trump og lede vores land ind i fremtiden. Hun har min støtte, og Gabby og jeg vil gøre alt vi kan for at få hende valgt som præsident i USA, skrev han på X søndag.

* Josh Shapiro:

Pennsylvanias guvernør, 51-årige Josh Shapiro, ses som en kommende stjerne blandt Demokraterne. Han er tidligere anklager og har dermed en fortid, der minder om Harris'.

Han støtter hende også som præsident.

- Jeg har kendt Kamala Harris i to årtier - vi har begge været anklagere, vi har begge stået for retssikkerhed, vi har begge kæmpet for folket og leveret resultater. Kamala Harris er en patriot, der fortjener vores støtte, sagde han søndag i en udtalelse.

* J.B. Pritzker:

Milliardær og senator fra Illinois, den 59-årige J.B. Pritzker, har brugt sine egne økonomiske midler til at støtte Biden-kampagnen.

Han sagde mandag, at han havde talt med Kamala Harris, og at han mener, at det er vigtigt at vælge en kvinde som præsident.

- Harris har på alle tidspunkter i sin karriere vist, at hun har evnerne, styrken og karakteren til at lede dette land.

* Gretchen Whitmer:

52-årige Gretchen Whitmer, der er guvernør i Michigan, blev nævnt som en mulig vicepræsidentkandidat i 2020, inden Biden valgte Harris.

Hvis Harris vælger hende, er det første gang nogensinde, at både præsident- og vicepræsidentkandidat er kvinder.

Hun er i øjeblikket medformand i Harris' valgkampagne.

- Vi kan ikke lade Donald Trump komme i nærheden at Det Hvide Hus. Kom så!, skrev hun på X mandag.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT