Milton efterlader ødelæggelser og mindst 15 døde i Florida

11. OKT 2024 • 07:33UDLAND

Orkanen Milton er fredag drevet over. Den efterlader sig et spor af ødelæggelser i Florida.

Mindst 15 er døde, efter at orkanen Milton har ramt den amerikanske delstat Florida.

Det skriver mediet CNN fredag.

Milton gik i land som en kategori-tre orkan natten til torsdag nær byen Siesta Key på Floridas vestkyst.

Efterfølgende bevægede den sig igennem delstaten som en kategori-et storm og ødelagde huse, veje, elledninger, træer og bygninger på sin vej.

Vestkysten blev udsat for stormfloder, mens dødelige tornadoer raserede i den østlige del af staten. Det forventes, at der registreres flere dødsfald som følge af orkanens færd gennem Florida, siger guvernør Ron DeSantis ifølge CNN.

Tusindvis af redningsarbejdere er udstationeret på tværs af delstaten og indtil videre er mere end 1000 mennesker blevet reddet, lyder det fra DeSantis.

For eksempel blev en mor, Amber Henry, og hendes fire børn reddet af et tv-hold i byen Lakeland øst for Tampa.

Den lille familie havde været fanget i deres oversvømmede hus i syv timer, før tv-holdet fra den lokale nyhedsstation WFLA-TV så Amber Henry gennem et vindue, og kom familien til undsætning. Det skriver CNN.

Nogle af havnene i Florida - for eksempel Key West og Port Miami - er blevet genåbnet af kystvagten. Adskillige havne i delstaterne Georgia og South Caroline er også blevet genåbnet.

Havnene i byerne Saint Petersburg og Fort Myers samt en række andre i Florida er dog fortsat lukkede.

I Saint Petersburg arbejdes der lige nu på at reparere 30 vandrør, som gik i stykker på grund af væltede træer.

Der er igen drikkevand i hanerne i delstaten, men landets center for fødevarekontrol og forebyggelse, CDC, opfordrer indbyggerne til at koge drikkevandet indtil på mandag.

Mere end 2,6 millioner mennesker i Florida er fortsat uden strøm fredag morgen. I løbet af natten var det omkring 3,2 millioner mennesker. Det fremgår af hjemmesiden PowerOutage.us.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT