Iran anholder 12 personer for at være pro-israelske agenter

23. SEP 2024 • 01:58UDLAND

Irans Revolutionsgarde beskylder Israel og USA for at forsøge at sprede konflikt i Mellemøsten til Iran.

Iran har anholdt 12 personer, som det beskylder for at være agenter, der i samarbejde med Israel var i gang med at planlægge aktioner mod Irans sikkerhed.

Det oplyser Irans Revolutionsgarde (IRGC) søndag.

- Eftersom det zionistiske regime og dets vestlige støtter, især USA, ikke er lykkedes med deres uhyggelige aktioner mod befolkningen i Gaza og Libanon, forsøger de nu at sprede krisen til Iran med en række planlagte aktioner mod vores lands sikkerhed, skriver IRGC i en udtalelse.

Revolutionsgarden tilføjer, at de 12 personer blev anholdt i seks forskellige iranske provinser. Det oplyses ikke, hvornår anholdelserne skete.

Det fremgår heller ikke, hvilke informationer de påståede agenter skulle være i færd med at indsamle, eller hvilken nationalitet de har.

Hvis de anholdte bliver kendt skyldige, risikerer de at blive idømt dødsstraf.

I marts blev en person, som ifølge Iran var agent for den israelske efterretningstjeneste, Mossad, henrettet i en lignende sag. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Det skete efter anklager om, at han havde planlagt et angreb på en bygning tilhørende det iranske forsvarsministerium.

Spændingerne er taget til i Mellemøsten, siden en lang række personsøgere og walkie-talkier, som medlemmer af den militante libanesiske gruppe Hizbollah var i besiddelse af, sidste uge detonerede.

Israel har afvist beskyldninger om, at det stod bag de elektroniske angreb.

I juli blev Ismail Haniyeh, som var øverste leder for den væbnede palæstinensiske bevægelse Hamas, blev likvideret i Teheran, Irans hovedstad.

Iran har svoret at tage hævn mod Israel, der hverken har afvist eller bekræftet at stå bag drabet på Haniyeh.

Irans Revolutionsgarde støtter en stribe militante grupper som for eksempel Hizbollah i Libanon, houthibevægelsen i Yemen og Hamas i Gazastriben.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT