Harris: Jeg vil ikke være en fortsættelse af Biden

17. OKT 2024 • 02:39UDLAND

Kamala Harris siger i interview med Fox News, at hendes præsidentskab ikke vil være en fortsættelse af Bidens.

Demokraternes præsidentkandidat, Kamala Harris, siger i et interview med den konservative tv-station Fox News, at hun vil repræsentere et brud med Joe Bidens periode som præsident.

- Mit præsidentskab vil ikke være en fortsættelse af Bidens, siger hun, da mediets journalist Bret Baier spørger ind til, at vicepræsidenten tidligere har sagt, at hun ikke kunne komme i tanke noget, som hun ville have gjort anderledes end den nuværende præsident.

- Jeg kommer med nye livserfaringer, mine erfaring fra min professionelle liv og friske, nye idéer. Jeg repræsenterer en ny generation af ledere, tilføjer Harris.

Joe Biden sagde dagen forinden vicepræsidentens interview med Fox News, at Harris ville "gå sine egne veje" som præsident.

Under interviewet, der var Harris' første med den konservative tv-station, blev vicepræsidenten desuden spurgt ind til emner som indvandring og kønsskifteoperationer.

Adspurgt til kønsskifteoperationer for indsatte i de amerikanske fængsler, svarede Harris:

- Jeg vil følge loven - og det er en lov, som Donald Trump faktisk fulgte, svarede hun med henvisning til en artikel fra New York Times om, at det også var muligt for indsatte at få foretaget en kønsskifteoperation, da Trump var præsident.

Også Trump, gav onsdag amerikansk tid interview til Fox News. Det gjorde han foran et publikum, der udelukkende bestod af kvinder.

Omdrejningspunktet for ekspræsidentens interview var IVF-behandling, som er en type af fertilitetsbehandling, hvor en kvindes æg befrugtes i et reagensglas.

Demokrater hævder, at behandlingsformen er truet af Trumps politik.

- Jeg vil gerne tale om IVF. Jeg er faren til IVF, sagde ekspræsidenten under interviewet.

Harris, der har gjort forsvaret af reproduktive rettigheder til en central del af sin valgkamp, kaldte under sit interview Trumps kommentar for bizar.

/ritzau/AFP

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT