Tjekkisk ishockeylegende sætter aldersrekord

19. APR 2024 • 08:11SPORT

Jaromir Jagr spiller fortsat ishockey hjemme i Tjekkiet og kan nu prale af at være verdens ældste målscorer.

Selv om Jaromir Jagr er blevet 52 år gammel, så drøner ishockeylegenden stadig rundt på isen hjemme i den tjekkiske liga, og torsdag satte han sig på en ny rekord.

I kamp for klubben Rytíri Kladno, som han selv ejer, scorede han sit første mål i sæsonen og blev dermed den ældste målscorer nogensinde i professionel ishockey.

Med sin alder på præcist 52 år og 63 dage overgik han Gordie Howe, som havde haft rekorden siden 1980, hvor han scorede i sin sidste sæson i NHL.

Jaromir Jagr har spillet i NHL i 24 sæsoner og var en kæmpe profil hos blandt andet Pittsburgh Penguins, som han vandt to Stanley Cup-trofæer med.

Efter tiden hos Pittsburgh Penguins var han vidt omkring i NHL, indtil han forlod ligaen i 2018.

Han betragtes som en af de bedste spillere i ligaens historie og blev for nylig hyldet i Pittsburgh, hvor hans ikoniske spillertrøje med nummer 68 blev pensioneret og hejst op under loftet i klubbens arena.

Da han afsluttede sin NHL-karriere i 2018, tog han hjem til rødderne i tjekkiske Kladno, hvor han ejer den lokale klub.

Rytíri Kladno spillede i den næstbedste række, da Jaromir Jagr kom hjem, men klubben er nu i den bedste række, hvor den dog kæmper for overlevelse.

Jaromir Jagr har været flittig til at komme hjem og spille for sit land. Det har resulteret i blandt andet to VM-guldmedaljer og en OL-guldmedalje.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU