Successkifte skal katapultere Dreyer frem i landsholdskøen

21. MAR 2023 • 11:58SPORT

Anders Dreyer matches på et højere niveau i Anderlecht. Det styrker ham i jagten på en landsholdsplads.

Kantspilleren Anders Dreyer har fundet fodboldlykken, efter at han midt i januar byttede FC Midtjylland ud med den belgiske storklub Anderlecht.

Vestjyden har lavet fire mål og tre assists i 14 kampe for sin nye klub, hvor han allerede er blevet fast mand.

Skiftet til en i Dreyers øjne stærkere liga skal også sende ham længere frem i landsholdskøen, hvor der aktuelt er en plads på højrekanten ledig.

Andreas Skov Olsen, Yussuf Poulsen og Jesper Lindstrøm er modsat Dreyer ikke med i landsholdstruppen til de kommende to EM-kvalifikationskampe mod Finland og Kasakhstan.

- Mit skifte til Anderlecht giver mig helt sikkert et godt afsæt til landsholdet. Personligt synes jeg, at den belgiske liga er bedre end Superligaen. Tempoet er meget højere, og spillet er ikke så taktisk. Man spiller mere mand mod mand og kører på, mens man i Superligaen ser flere hold stille sig ned.

- I Belgien kører alle ud over stepperne og vil lave mål, så tempoet er højere, og man har kortere tid på bolden, og den stil passer mig godt.

- Nu håber jeg, at jeg kan være med til at spille Anderlecht til toppen af den belgiske liga, og så må vi se, hvad det betyder for min plads på landsholdet, siger Anders Dreyer.

Man finder et dansk aftryk på opskriften bag Dreyers hurtige succes i Anderlecht. Både Anderlecht-træner Brian Riemer og sportsdirektør Jesper Fredberg kender kantspillerens kvaliteter indgående.

Og så har Dreyer hurtigt fået en base i Bruxelles. Det var et vigtigt ønske for kantspilleren, som tidligere har været udlandsprofessionel i Brighton, St. Mirren, Heerenveen og Rubin Kazan.

- Jeg er faldet utrolig godt til i Anderlecht. Klubben har hjulpet mig med hurtigt at finde en lejlighed, og det er vigtigt.

- Jeg har prøvet at være nogle forskellige steder trods mine 24 år, og det første, jeg sagde til klubben og Jesper Fredberg, var, at de skulle skaffe mig en lejlighed hurtigst muligt, så jeg har noget at komme hjem til i stedet for at bo på et hotelværelse.

- For så kan tiden godt blive ret lang og kedelig, siger Dreyer.

Han har blandt andet imponeret fansene i den 34-foldige belgiske mesterklub med et forrygende langskudsmål mod Villarreal i Conference League.

- Det går godt på banen. Det tog en lille uge for mig at få spillet mig ind som fast mand, efter at jeg kom fra seks ugers pause i FC Midtjylland. Jeg er i god form, og jeg har fået lavet godt med mål og assists, siger Dreyer.

Siden han midt i januar blev solgt fra FC Midtjylland, er der sket store omvæltninger i eksklubben. Midtjyderne fyrede cheftræner Albert Capellas i sidste uge og missede efterfølgende top-6 for første gang i tiden med mesterskabsspil i Superligaen.

Dreyer har fulgt med fra lejligheden i Bruxelles.

- Jeg har set deres kampe, når det har været muligt. Jeg har været lidt chokeret over, at klubben ikke kom i top-6, og jeg synes også, at Albert Capellas var en god træner. Det er aldrig fedt at se det gå sådan for sin tidligere klub, siger Dreyer.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU