Spørgsmål om krig får belaruser til at droppe pressemøde

2. JUN 2023 • 20:39SPORT

Aryna Sabalenka ønskede ikke at snakke med pressen, efter at hun fredag var i aktion ved French Open.

Normalt er det kutyme, at tennisspillerne ved de store turneringer deltager i et pressemøde, når de har været i aktion.

Men det ønskede Aryna Sabalenka ikke fredag.

Den belarusiske verdenstoer droppede at møde pressen efter sin sejr i tredje runde ved French Open over russiske Kamilla Rakhimova.

Det skriver flere internationale nyhedsbureauer.

Sabalenka - der på grund af sin nationalitet flere gange er blevet spurgt ind til krigen i Ukraine - forklarede det med, at hun ikke følte sig sikker, da hun onsdag deltog i et pressemøde.

Belarus støtter aktivt Rusland i den igangværende krig.

Sabalenka ville onsdag ikke forholde sig til historier om, at hun angiveligt støtter den belarusiske præsident, Aleksandr Lukasjenko, ligesom hun afviste at komme med en klar fordømmelse af Ruslands invasion af Ukraine.

- I mange måneder har jeg skullet svare på disse spørgsmål ved turneringer, og jeg har været meget åben omkring mine følelser og tanker, siger Sabalenka fredag ifølge Reuters til nogle få udvalgte medier efter sin kamp.

- Disse spørgsmål irriterer mig ikke efter mine kampe. Jeg ved, at jeg skal svare på ting, der ikke omhandler tennis eller mine kampe, men i onsdags følte jeg mig ikke sikker på pressemødet.

- Jeg burde føle mig sikker, når jeg laver interviews med journalister efter mine kampe. For mit eget mentale helbreds skyld og mit ve og vel har jeg valgt at tage mig selv ud af den situation i dag.

Ifølge Sabalenka selv er hendes beslutning om at droppe fredagens pressemøde blevet mødt med opbakning af French Open-arrangørerne.

Belaruseren mødte ukrainske Marta Kostyuk i første runde ved French Open. Efter kampen nægtede Kostyuk at give hånd til Sabalenka.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU