Spalletti ønsker mere direkte og led fodbold fra Italien

16. JUN 2024 • 06:31SPORT

Italien skal være ledere og spille mere direkte, når det skal op imod Spanien fredag, siger Luciano Spalletti.

Italien skal vise sin ledere side og spille mere direkte, når det italienske landshold tørner sammen med det spanske til EM i fodbold fredag.

Sådan lyder det fra Luciano Spalletti, der er cheftræner for italienerne, efter 2-1-sejren over Albanien lørdag aften.

Spalletti siger, at han syntes, at det italienske mandskab var fantastiske til at holde på bolden.

Men det skal også resultere i chancer fremad i banen, siger han.

- Vi skal være ledere og mere elegante i den måde, vi spiller frem i banen på. Man får måske en spiller spillet fri, men så skal man også lade det gøre ondt på modstanderen, siger Spalletti.

Italien kom med lynets hast bagud i opgøret mod Albanien, da Nedim Bajrami gjorde det til 1-0 efter at han bare 23 sekunder inde i kampen scorede det hurtigste mål til en EM-slutrunde nogensinde.

Italienerne fandt dog takterne og Alessandro Bastoni udlignede efter ti minutter, inden Nicolò Barella bragede bolden i kassen til 2-1 fem minutter senere.

- Vi mistede fokus, men vi må også sætte pris på lysten til at forsøge at spille bold, selv når det ser hårdt ud, siger Spalletti.

Ikke desto mindre kan der ikke være tvivl om, at niveauet skal hæves, inden Italien fredag møder Spanien, som fejede Kroatien af banen med 3-0 tidligere lørdag.

- Der er en række ting, som vi stadig skal forbedre. I nogle situationer troede vi nok, at vi var bedre, end vi egentlig er, siger Spalletti.

- Vi skal flytte bolden lidt hurtigere, for af og til var vi dårligere her til aften, men mod Spanien får vi nok lidt bedre chancer for at spille fremad i banen.

- De har det med at være lidt mere aggressive i deres presspil, så vi får formentlig chancer til at spille i dybden.

Italien spiller mod Spanien torsdag. De to tørner sammen klokken 21.00 på Veltins Arena i Gelsenkirchen.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU