René Holten Poulsen udtages officielt til OL

23. MAJ 2024 • 09:16SPORT

René Holten Poulsen, der for to år siden blev vraget af kajakforbundet, er nu officielt udtaget til OL.

Efter at have sikret kvalifikationen uden støtte fra Dansk Kano & Kajak Forbund er kajakroeren René Holten Poulsen nu også officielt udtaget til sommerens OL i Paris.

Det oplyser Danmarks Idrætsforbund (DIF) i en pressemeddelelse.

Legene i Paris bliver kajakroerens fjerde i karrieren, men omstændighederne har været noget anderledes end i 2008, 2012 og 2016.

I 2022 fik Holten beskeden om, at Dansk Kano & Kajak Forbund ikke troede på ham frem mod OL, og han blev vraget fra elitecenteret.

Dermed har det været på egen hånd, at den nu 35-årige Holten har jagtet drømmen om OL-deltagelse.

- Jeg glæder mig til at repræsentere Danmark og til at give den gas. Jeg har trænet rigtig godt, og jeg har gjort tingene lidt anderledes og måske nydt det lidt mere, lyder det fra Holten Poulsen.

- Jeg synes, at jeg er et godt sted og har et godt mindset, så nu glæder jeg mig bare til at forberede mig. Mit mål er at få alt det, jeg har trænet, til at gå op i en højere enhed, og at ro det bedste jeg har i mig.

Tidligere i maj roede Holten Poulsen sig selv til OL-billetten, da han blev nummer to i 1000 meter enerkajak ved et kvalifikationsstævne i Ungarn og dermed tog den yderste billet til legene.

- Det er meget flot, det René har præsteret og særligt imponerende, at han selv har fundet sin vej frem til en OL-udtagelse, siger Lars Balle Christensen, der er sportsdirektør i Team Danmark.

Ved Holten Poulsens OL-debut i 2008 vandt han sølv i 1000 meter toerkajak med Kim Wraae.

Siden var den flerdobbelte verdensmester også med til OL i London i 2012 og Rio i 2016. I begge tilfælde var han spået til at være en stærk medaljekandidat, men han rejste tomhændet hjem.

Det har han til gengæld ikke gjort ved et hav af verdensmesterskaber og europamesterskaber. På forskellige distancer er det i VM-sammenhæng blevet til tre guldmedaljer, tre sølvmedaljer og en bronzemedalje.

EM-medaljestatistikken lyder på seks guldmedaljer, ni sølvmedaljer og fem bronzemedaljer.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

12. JUN 2024 • 16:43SPORT
Manden i NBA's velkendte logo er død