Rasmus Højgaard triumferer i Irish Open

15. SEP 2024 • 19:22SPORT

Højgaard overhalede hjemmebanehåbet Rory McIlroy, da danskeren vandt Irish Open, der foregik i Nordirland.

Rasmus Højgaard kæmpede sig søndag op bagfra og endte som vinder af golfturneringen Irish Open.

Det er femte gang i karrieren, at den 23-årige dansker slutter øverst i en turnering på DP World Tour.

Højgaard indtog en delt tredjeplads og lå tre slag efter hjemmebanehåbet Rory McIlroy før søndagens afsluttende runde.

En stærk fjerde runde i 65 slag - seks under banens par - og en afslutning med birdies på de tre sidste huller, sendte danskeren op på førstepladsen.

Den stærke danske afslutning betød, at McIlroy på 18. og sidste hul var tvunget til at lave en eagle for at matche Højgaard.

Da det "blot" endte med en nordirsk birdie, var den danske triumf hjemme.

- Jeg ved ikke, hvordan det gik til, hvis jeg skal være ærlig. Det var svært at følge med i til allersidst, siger Rasmus Højgaard i et videointerview på tourens hjemmeside.

- Jeg vidste, at det ville være svært at konkurrere mod ham (Rory McIlroy, red.) og de andre, men det ændrede alt, da han lavede en bogey på hul 17. Det var alligevel tæt helt frem til det sidste putt, siger han.

Med turneringssejren kan Højgaard stikke en pengepræmie på små syv millioner kroner i lommen for fire dages arbejde på golfbanen i Nordirland.

Den danske triumfators vej mod sejren begyndte stille og roligt torsdag med en åbningsrunde i 71 slag - svarende til banens par. Fredag spillede han sig op på syvendepladsen med en runde i 68 slag.

Selv om lørdagens arbejde resulterede i endnu en runde i 71 slag, altså par, var det nok til at sende ham op som delt treer. Det bedste havde Højgaard dog gemt til allersidst.

Danskerens seneste turneringssejr kom for 14 måneder siden, da Rasmus Højgaard vandt Made in Himmerland.

I sommer repræsenterede hans tvillingebror, Nicolai, sammen med Thorbjørn Olesen Danmark ved OL i Paris.

Netop Thorbjørn Olesen blev næstbedste dansker i Irish Open med en delt 12.-plads. 34-årige Olesen var otte slag dårligere end Rasmus Højgaard på golfbanen i Nordirland.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT