Pogacar viser VM-form med magtdemonstration i Canada

15. SEP 2024 • 21:51SPORT

Efter solokørsel de sidste 24 kilometer krydsede Tadej Pogacar målstregen efter highfives på opløbet.

Fredag skete den efterhånden sjældne begivenhed, at Tadej Pogacar kørte et cykelløb uden at vinde. Det var dog ikke helt uventet i det flade Grand Prix Cycliste de Québec, som endte i en massespurt.

Søndag beviste det slovenske fænomen så atter, at konkurrenterne har grund til at frygte ham til det kuperede VM-linjeløb i Schweiz om to uger.

I det bakkede Grand Prix Cycliste de Montréal, som han også vandt i 2022, hvor han senest stillede op, var han alle overlegen og kørte de sidste 24 kilometer alene til mål.

Han vandt med næsten et halvt minut til Pello Bilbao, på trods af at Pogacar gav sig tid til highfives til både tilskuere og en del af sit holds stab på opløbsstrækningen.

De to løb i Canada er Pogacars første, siden han i suveræn stil vandt Tour de France denne sommer. Det er samtidig de sidste, inden det går løs ved VM i Schweiz.

Tre udbrydere sad længe i front på den 209 kilometer lange rute, men i feltet havde Pogacars UAE-hold fuld kontrol med begivenhederne.

Udbryderne fik lov til at stege, indtil den slovenske storfavorit besluttede sig for, at han nu ville overtage scenen.

Han fik sit hold til at hente rytterne i front, og på en stigning 24 kilometer fra mål trådte han væk fra det decimerede favoritfelt.

Hurtigt var han kørt mere end 20 sekunder væk, og selv om 30 ryttere jagtede bagved, kunne de hverken samlet eller i små gruppe hente fænomenet.

Både Jakob Fuglsang og Frederik Wandahl var godt kørende i favoritfeltet, og især førstnævnte holdt sig til i kampen om en podieplads. Og måske en VM-billet for Danmark.

Tadej Pogacar har haft et forrygende 2024, hvor han lykkedes med den sjældne bedrift at vinde både Giro d'Italia og Tour de France i samme år. Han tog seks etapesejre i hver af løbene på vej mod triumferne.

Derudover har han også vundet monumentet Liège-Bastogne-Liège, nyklassikeren Strade Bianche samt etapeløbet Catalonien Rundt.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT