Odense og Esbjerg kvaser modstandere i Kvindeligaen

25. JAN 2023 • 22:07SPORT

Ligaprofilerne Dione Housheer og Henny Reistad var i hopla for henholdsvis Odense og Esbjerg onsdag aften.

Topholdene Odense Håndbold og Team Esbjerg satte onsdag aften et par tykke streger under deres store kvaliteter.

I Kvindeligaen slog det forsvarende mesterhold fra Odense på hjemmebane Skanderborg med 38-27, mens Esbjerg hjemme bankede Viborg HK 42-28.

Odense og Esbjerg har dermed henholdsvis 27 og 23 point på de to øverste pladser i tabellen, hvor Ikast Håndbold indtager tredjepladsen med 22 point og en kamp i baghånden.

Bundholdet Skanderborg fik en fremragende start i Odense og var blandt andet foran 5-2, inden Ulrik Kirkelys udvalgte skruede bissen på og moste gæsterne.

22-13 ved pausen blev forvandlet til en føring på 13 mål flere gange i anden halvleg, men Skanderborg slap med en lussing på 11 mål.

Hollandske Dione Housheer var opgørets skarpeste - både med og uden straffekast. 11 mål på 14 forsøg lavede hollænderen ud over sine syv oplæg.

Midterholdet Viborg HK fik også en lovende start på sit opgør i Esbjerg, men her var der til gengæld fuld drøn på hjemmeholdet i begge halvlege. 21 mål lavede vestjyderne på hver sin side af pausen.

Den norske bagspiller Henny Reistad understregede med otte scoringer og seks oplæg sin stjernestatus, men fik også god hjælp af Mette Tranborg og Kaja Kamp Nielsen, der lavede henholdsvis syv og fem mål.

I bunden af rækken hentede Horsens Elite to meget vigtige point med en 31-27-sejr over Ringkøbing Håndbold.

Midteropgøret mellem Aarhus United og Silkeborg-Voel blev ganske dramatisk. Hjemmeholdet førte i det meste af opgøret, men kom bagud i slutfasen, inden Marielle Martinsen udlignede til 25-25 fire minutter før tid.

Det blev også opgørets resultat efter en uskarp afslutning af begge hold.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU