Niklas Landin må under kniven og er ude i to måneder

11. SEP 2024 • 10:16SPORT

En operation er påkrævet for Aalborg Håndbolds stjernemålmand Niklas Landin for at komme knæproblem til livs.

Aalborg Håndbold må undvære holdets store stjerne på målmandsposten næsten helt frem til vinterens begyndelse.

35-årige Niklas Landin døjer med en knæskade, som nu kræver en operation og efterfølgende omkring to måneders pause. Det meddeler klubben i en pressemeddelelse.

Operationen vil blive foretaget senere på måneden. Herefter skal Landin efter planen genoptræne i seks-otte uger.

Målmandslegenden var i sidste måned med til at vinde olympisk guld med Danmark i sin sidste optræden for landsholdet.

Han returnerede efterfølgende til Aalborg med en knæskade, som man i første omgang mente, man kunne udbedre ved at lægge en blokade. Det har dog vist sig utilstrækkeligt.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det selvfølgelig er en streg i regningen for os at skulle undvære Niklas i en længere periode, siger Aalborg-direktør Jan Larsen i pressemeddelelsen.

- Når det er sagt, så har vi en fuldgod erstatning i Fabian Norsten, der adskillige gange har vist et højt topniveau og også har indledt den nye sæson med flere flotte præstationer.

Landin spillede faktisk det meste af anden halvleg lørdag mod Ribe-Esbjerg, og ifølge direktøren ville Landin godt kunne spille nogle kampe trods skaden.

Det er dog ikke holdbart for klubben, som har brug for Landin på topniveau for at indfri ambitionerne om at genvinde DM og nå langt i Champions League.

- Selvfølgelig er timingen uheldig, når vi netop har skudt en ny sæson i gang i Herreligaen og har flere store udfordringer foran os i Champions League, siger Landin i pressemeddelelsen.

Aalborg åbner Champions League-sæsonen onsdag aften med en hjemmekamp mod franske Nantes.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT