Håndboldkvinder rejser sig med storsejr over Tyskland

27. OKT 2024 • 17:22SPORT

De danske håndboldkvinder udraderede Tyskland i søndagens testkamp i norske Larvik.

Efter to nederlag i træk kom de danske håndboldkvinder tilbage på vindersporet med en knusende sejr på 34-19 over Tyskland.

Lørdag tabte Danmark til Norge, mens det to dage forinden også var blevet til et nederlag mod Holland ved Golden League-stævnet i Norge.

Denne uges landskampe var de første, siden Danmark vandt OL-bronze i Paris i august, og det blev en blandet oplevelse for danskerne med to nederlag og en enkelt sejr.

Den klart bedste præstation leverede danskerne søndag i en ensidig affære mod Tyskland, der i perioder blev ydmyget inde på banen i norske Larvik.

Danmark kom blæsende fra start og foran 6-1 og lidt senere 12-4.

Elma Halilcevic sprudlede på venstrefløjen, mens Helena Elver som playmaker satte tingene pænt sammen i offensiven.

Danmark stod godt i forsvaret og straffede et hav af tyske fejl og fløj afsted med effektive kontraangreb.

Anna Kristensen stod generelt en blændende kamp i målet for Danmark med den ene redning efter den anden, og derfor stod det 17-6 ved pausen.

Samlet blev det til 18 redninger for Anna Kristensen, som var en af kampens absolut bedste spillere.

I anden halvleg udbyggede Danmark føringen, og der kom aldrig spænding om udfaldet.

Landstræner Jesper Jensen var tilfreds med sejren og ikke mindst spillet mod tyskerne.

- Det er ikke sejren på 15 mål, der betyder mest. Det var mere det, der virkede. Der var mange gode ting. Vi spillede godt syv mod seks, og vi fik mange ting ud af denne kamp, siger Jesper Jensen til TV 2.

Danmark skal i december spille EM i Østrig, Ungarn og Schweiz.