Hvidovre forlænger OB's hjemmebanekompleks med sejr

28. APR 2024 • 16:04SPORT

Hvidovre vandt på udebane med 2-1 over OB, der nu ikke har vundet i de seneste 14 hjemmekampe.

OB har stadig ikke vundet på hjemmebane i denne superligasæson. Heller ikke bundproppen fra Hvidovre kunne OB nedlægge i Odense, hvor det i stedet blev til nederlag på 1-2.

OB vandt senest hjemme 26. maj og har i denne sæson blot hentet 3 point i 14 hjemmekampe.

Den fynske fodboldstolthed har nu ikke vundet i seks ligakampe og holder sig kun over nedrykningsstregen, fordi Lyngby og Vejle heller ikke kan finde melodien.

Vejle har 24 point under stregen, mens OB og Lyngby holder sig over stregen med hver 26 point. Hvidovre holder liv i håbet ved at komme på 18 point.

Kampen sluttede dramatisk, da OB havde bolden i mål til 2-2, men efter et længere VAR-tjek kunne Hvidovre beholde sin føring.

Det var ikke til at se i første halvleg, at OB jagtede sin første hjemmesejr i sæsonen.

Snarere kæmpede Hvidovre for sin spinkle overlevelseschance og angreb for at hente den nødvendige udesejr.

Det gav de første åbne muligheder med kort mellemrum midtvejs i halvlegen.

Først måtte OB-stopperen Filip Helander foran målstregen redde et lidt forkølet Hvidovre-forsøg, og minuttet efter blokerede fynboernes keeper Viljar Myhra et forsøg fra Lirim Qamili.

OB var helt presset i denne periode, det kunne ikke blive ved med at gå godt, og efter godt en halv time kom Hvidovre-føringen, da Christian "Greko" Jakobsen ved forreste stolpe headede et hjørnespark ind i det lange hjørne.

I den anden ende var intet initiativ fra OB-spillerne, der måtte gå til pause til lyden af en gedigen pibekoncert.

OB kom ud til anden halvleg med en helt anden indstilling og fik endelig lagt et pres på Hvidovre, men dog uden at spille sig til de helt åbne chancer.

Indskiftede Max Fenger var nærgående med et hovedstød, som Filip Djukic reddede i fornem stil.

OB var i en fin periode, da Hvidovre i stedet slog kontra og kom på 2-0 efter 81 minutter. Myhra halvklarede et hovedstødsforsøg fra Tobias Thomsen, men Qamili fulgte op med en nem ripost.

Det lignede en afgørelse, men OB skabte ny spænding, da den 19-årige Max Ejdum kort efter huggede bolden tørt i mål fra godt 20 meter.

OB var tæt på at score i slutfasen og ramte stolpen, og i sidste tillægsminut fik hjemmeholdet altså også annulleret et mål for offside efter et VAR-tjek.