Etisk Komité udtaler kritik af splittet ridebestyrelse
Både formand Dan Boyter og dele af bestyrelsen i rideforbundet modtager kritik af Etisk Komité.
Etisk Komité, der uafhængigt hører under Danmarks Idrætsforbund (DIF), udtaler kritik af formanden i Dansk Ride Forbund (DRF), Dan Boyter, for flere konkrete beslutninger, som formanden har truffet i forhold til bestyrelsen.Det skriver komitéen i en pressemeddelelse.
Desuden udtaler komitéen også kritik af de bestyrelsesmedlemmer, der har klaget over formanden, for at stemme imod afholdelse af et ekstraordinært repræsentantskabsmøde.
Etisk Komité tog i september sagen i rideforbundet op, efter at fire bestyrelsesmedlemmer indbragte klager over formand Dan Boyter, næstformand Ditte Bach Sørensen og direktør Morten Schram Rodtwitt.
Da Morten Schram Rodtwitt er direktør og derfor underlagt bestyrelsen, har Etisk Komité set bort fra anklagepunkterne, der udelukkende vedrører ham.
Klagerne om formanden og næstformanden omhandlede blandt andet de to parters rolle i forbindelse med økonomisk støtte til et World Cup-stævne i 2024 og håndteringen af veterinærrapporter.
Komitéen udtaler kritik af formandens beslutninger i forhold til bestyrelsen i begge tilfælde.
Derudover kritiseres formanden for sin kontakt til kongehuset.
I begyndelsen af november skrev DR, at formand Dan Boyter havde kontaktet privatsekretærerne for henholdsvis kong Frederik og prinsesse Benedikte, der på det tidspunkt var protektor for DRF, i et forsøg på at presse prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgenstein ud af DRF's bestyrelse.
- Jeg er meget chokeret over, at du har kontaktet både HKH Prs. Benediktes og HM Frederiks privatsekretærer. Det må da være et brud på tavshedspligten. Jeg forstår slet ikke, hvorfor Kongen og Prinsessen skal indblandes, lød det fra et bestyrelsesmedlem i en mail til formanden. Det fremgår af Etisk Komités udtalelse.
Etisk Komité mener, at formand Dan Boyter ikke burde have kontaktet kongehuset.
Som følge af urolighederne i bestyrelsen foreslog Dan Boyter 20. september at indkalde til et ekstraordinært repræsentantskabsmøde med henblik på at få valgt en ny bestyrelse. Et forslag, som klagerne stemte imod.
- Etisk Komité vurderer, at klagerne hermed blokerede for et nyvalg til bestyrelsen, som, efter Etisk Komités opfattelse, fremstod som den eneste reelle mulighed for at løse samarbejdsproblemerne i bestyrelsen, står der i udtalelsen.
Det endte dog alligevel med, at der blev indkaldt til et ekstraordinært repræsentantskabsmøde, da forbundet modtog motiverede begæringer fra 61 klubber - svarende til de påkrævede 15 procent.
Mødet afholdes 7. december i Odense, og baggrunden for indkaldelsen er mistillid til formanden og bestyrelsen.
/ritzau/