Esbjerg skøjter Rungsted over ende efter vanvidsstart

28. OKT 2024 • 21:37SPORT

Esbjerg Energy skulle kun bruge tre minutter på at bringe sig foran 4-0 mod Rungsted.

En helt utrolig start sendte Esbjerg Energy på solid sejrskurs, da vestjyderne mandag aften var på besøg hos Rungsted Seier Capital og vandt hele 9-4 i Metal Ligaen.

Efter tre minutter og fire sekunder spil førte esbjergenserne 4-0 over et hjemmehold, der slet ikke havde fået fart i skøjterne.

Det blev 1-0 efter 47 sekunder, da pucken lidt tilfældigt havnede hos Andreas Grundtvig, der konsekvent satte den i nettet.

Blot 25 sekunder senere blev Rungsted-defensiven splittet af en simpel aflevering til Lucas Andersen, der udnyttede friløberen til 2-0.

Inden uret i Hørsholm Skøjtehal havde rundet to minutter blev det 3-0. Den finske back Jusso Walli scorede med et tungt slagskud.

Rungsted-træner Marcus Olsson forlangte omgående timeout, men lige lidt hjalp det. Spillet var dårlig sat i gang igen, før pucken på ny lå i nettet bag målmand Oskar Östlund.

Denne gang var Oliver Kjær skarpretter ved bageste stolpe. På det tidspunkt havde esbjergenserne skudt på mål fem gange og altså lavet fire mål.

Midt i første periode reducerede Theo Kelin for hjemmeholdet, der efterhånden var begyndt at vågne op. Og Rungsted fik en perfekt start på anden periode, da Marc-Olivier Roy gjorde det 2-4.

Men det spinkle håb blev hurtigt spoleret. Blot et minut senere gjorde Oscar Öhman det til 5-2 for gæsterne, og da Phillip Schultz senere i periode scorede to gange i powerplay, lignede Rungsted et hold i opløsning.

Det blev også 8-2 til gæsterne, inden Rungsted fik pyntet på resultatet med et par reduceringer. Kampens første målscorer, Andreas Grundtvig, fik også lov at afslutte målfesten med 9-4-scoringen godt to minutter før tid.

Med sejren lægger Esbjerg afstand til Rungsted i tabellen. Esbjerg har 21 point på sjettepladsen, det er fem point mere end nordsjællænderne, der er nummer syv.