Kommende derbyer spilles uden udefans efter nye optøjer

27. OKT 2024 • 17:51SPORT

På ubestemt tid vil kampe mellem Brøndby og FCK blive spillet uden udefans, meddeler Divisionsforeningen.

Divisionsforeningen har søndag reageret hurtigt på de optøjer, der foregik i forbindelse med søndagens superligakamp mellem Brøndby og FC København.

De kommende derbyer mellem ærkerivalerne vil således blive spillet uden fans fra udeholdet.

Det oplyser Divisionsforeningen i en pressemeddelelse.

Beslutningen er ikke tidsbestemt, men gældende indtil det igen besluttes, at der kan være udebanetilskuere til derby-kampe, lyder det.

- Vi er kede af, at det er nødvendigt med sådan et tiltag, for det rammer selvfølgelig en masse uskyldige fans, der er i stand til at nyde en fodboldkamp på stadion og opføre sig ordentligt, siger direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen.

- Men for dansk fodbolds skyld, for sikkerheden for alle fans og for at sikre kampafviklingen, så er vi nødt til at reagere.

I timen op til søndagens kickoff angreb Brøndby-fans FCK's ditto med pyroteknik, og fans fra FCK var hurtige til at besvare angrebet. Det foregik foran et tilskuerafsnit med børn og familier.

- Det er helt uacceptable billeder, vi har set i dag, og jeg vil aldrig acceptere, at det kan være farligt for almindelige mennesker at tage på stadion for at hygge sig, siger justitsminister Peter Hummelgaard (S) til Tipsbladet.

- Det er en skamplet for fodboldsporten, og jeg forstår ikke, hvordan de her absurde scener kan blive ved med at udspille sig.

I det seneste derby i Parken 1. september var der ligeledes ballade, og det får altså Divisionsforeningen til at reagere prompte.

Hvor længe udelukkelsen af udebanetilskuere til derbyer gælder er altså ikke besluttet, lyder det i pressemeddelelsen.

- Vi har en rigtig god dialog med myndighederne, som også klubberne og fangrupper er inddraget i. Vi arbejder på løsninger fremadrettet, blandt andet ansigtsgenkendelse, som kan forbedre sikkerheden for alle, siger Claus Thomsen.

Søndagens kamp sluttede 0-0.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT