Dansker tager tidlig føring i svensk golfturnering

8. JUN 2023 • 20:09SPORT

Niklas Nørgaard Møller ligger på en delt førsteplads efter første runde af Scandinavian Mixed.

Niklas Nørgaard Møller har fået en fremragende start på den svenske golfturnering Scandinavian Mixed.

Her dyster både mænd og kvinder mod hinanden, og Møller ligger efter første runde i toppen af stillingen.

Han gik torsdag de 18 huller i syv slag under par. Det gjorde tyske Yannik Paul også, og de to deler derfor førstepladsen.

31-årige Møllers gode præstation kommer, blot tre dage efter at han slog ryggen, i forbindelse med han stod på vandski.

Af samme grund måtte han tirsdag have hjælp til at pakke sin golftaske, fordi han simpelthen ikke kunne løfte noget af udstyret selv, siger danskeren i et interview på DP World Tours hjemmeside.

- Jeg slog min ryg i mandags, så jeg kom herop uden at have trænet. Jeg har ikke spillet på denne bane før, jeg gik bare derud med stort set ingen forventninger overhovedet, og det virkede i dag (torsdag, red.), siger Møller.

Søren Kjeldsen er også godt med. Den nordjyske veteran gik første runde i fem slag under par og ligger på en delt syvendeplads.

Scandinavian Mixed spilles i Stockholm og er en del af både DP World Tour og Ladies European Tour. Sidste år blev turneringen vundet af svenske Linn Grant.

Efter torsdagens første runde er den bedst placerede kvinde thailandske Trichat Cheenglab på en delt tredjeplads, seks slag under par.

I alt deltager syv danskere i Scandinavian Mixed. Blandt de tre danske kvinder er Nicole Broch Estrup bedst placeret på en delt 49.-plads - sammen med blandt andre John Axelsen - i et enkelt slag under par.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU