Dansker holder spinkelt europæisk håb i live ved Solheim Cup

15. SEP 2024 • 04:14SPORT

Europa er yderst presset i kampen mod USA ved golfturneringen Solheim Cup. Det hele bliver afgjort søndag.

Den danske golfspiller Emily Pedersen var lørdag eftermiddag lokal tid med til at holde Europa i live i golfdysten mod USA ved Solheim Cup.

Emily Pedersen vandt således i fourball sammen med spanieren Carlota Ciganda over amerikanerne Ally Ewing og Lexi Thompson.

På trods af sejren har USA, der er på hjemmebane, dog stadig overhånden.

Lørdagens tre øvrige fourballs endte således med én europæisk sejr og to amerikanske. Dermed er stillingen ved turneringen 10-6 til USA forud for sidstedagen søndag, hvor der spilles 12 afgørende singler.

Ved den prestigefyldte Solheim Cup spilles der både foursomes og fourballs.

I foursome spilles der to mod to, og hvert hold har kun en enkelt bold i spil. Spillerne fra holdet skiftes til at slå til bolden.

Der spilles også to mod to i fourball, men her har alle deres egen bold. Når hullet afsluttes, er det den bedste score blandt de fire, som vinder hullet.

Lørdagens fire foursomes blev afviklet om formiddagen lokal tid.

Her lykkedes det - i modsætning til om eftermiddagen - ikke for Emily Pedersen og Carlota Ciganda at sikre point til Europa.

De to tabte til verdensetteren Nelly Korda og Allisen Corpuz i dagens første foursome. Den dansk-spanske duo lagde ellers stærkt ud, og Pedersen og Ciganda var allerede oppe med to slag efter de tre første huller.

Men Korda og Corpuz hang i, og undervejs tog amerikanerne føringen og formåede også at sikre endnu et point til USA.

Alt i alt er spanske Ciganda dog tilfreds med lørdagens præstation.

- Jeg synes, vi spillede fantastisk både formiddag og eftermiddag.

- Det er selvfølgelig virkelig svært at slå amerikanerne. De spillede virkelig godt, og med hjemmebanepublikummet var det ikke nemt. Men jeg sagde til Emily, at vi bare skulle køre dem trætte, siger hun i en pressemeddelelse.

Hun har desuden kun rosende ord til overs for sin danske makker.

- Jeg vidste, at vi er virkelig gode, og at vi kunne gøre det. Vi skulle bare tro på det. Jeg er så glad på hendes vegne, for hun er en fantastisk spiller, og vi klarede det virkelig godt, lyder det fra Carlota Ciganda.

Med stillingen 10-6 til USA skal europæerne tangere en historisk bedrift fra 2015, hvis de skal trække sig sejrrigt ud af Solheim Cup.

I 2015 lykkedes det USA at komme tilbage fra netop 10-6 og tage en snæver sejr på sidstedagen. Det er det største comeback i turneringens historie.

Emily Pedersen skal søndag allerede i aktion klokken 9.00 lokal tid på banen i Gainesville i Virginia. Det svarer til klokken 15.00 dansk tid.

Pedersen møder Megan Khang i nummer to ud af de 12 afgørende singler.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT