Dansk kvinde sikrer historisk VM-guld i billard

12. SEP 2024 • 18:47SPORT

Charlotte Sørensen vandt torsdag guld i billarddisciplinen trebande karambole efter finalesejr over hollænder.

42-årige Charlotte Sørensen strøg torsdag til tops i billarddisciplinen trebande karambole ved verdensmesterskabet, der afholdes i den franske by Blois.

Det skriver Den Danske Billard Union i en pressemeddelelse.

Det er første gang, at en dansk kvinde bliver verdensmester i en billarddisciplin.

I finalen besejrede danskeren den mangedobbelte verdens- og europamester Therese Klompenhouwer fra Holland, som Charlotte Sørensen inden da ikke tidligere havde besejret.

- Det er mit bedste resultat nogensinde - både fordi det er et VM, og fordi trebande karambole er så meget sværere et spil, siger Charlotte Sørensen i pressemeddelelsen.

Charlotte Sørensen vandt i en tæt finale 30-29 over hollænderen. Danskeren havde allerede ved stillingen 29-27 muligheden for sikre guldet, men missede i første omgang sin matchbal. Anden gang var der dog gevinst.

- Det var en vild kamp, og jeg spillede mit bedste spil nogensinde. Alt gik bare op i en højere enhed, siger Charlotte Sørensen.

Danskeren har to gange vundet europamesterskabet i pooldisciplinen 8-ball, men det er første gang nogensinde, at hun vinder et verdensmesterskab.

Hos herrerne er det en gang tidligere blevet til dansk billardguld.

Det skete i 1991, da Erling Sjørup vandt VM-guld i disciplinen biathlon, hvor der både spilles trebande karambole og 5-kegler.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT