Danske badmintonherrer er kvartfinaleklar ved hold-VM

28. APR 2024 • 11:39SPORT

Danmark vandt 5-0 over Hongkong ved hold-VM og er i kvartfinalen. Tirsdag venter gruppefinale mod Malaysia.

Det danske herrelandshold i badminton er klar til kvartfinalen ved hold-VM, Thomas Cup, på hurtigst mulig vis.

Søndag sørgede Viktor Axelsen, Anders Antonsen og herredoublen Kim Astrup og Anders Skaarup for dansk sejr i de tre første kampe mod Hongkong, og så var kvartfinalebilletten i hus.

Efterfølgende vandt Rasmus Kjær og Frederik Søgaard deres doublekamp, før Rasmus Gemke sørgede for, at Danmark til sidst vandt gruppekampen 5-0.

Dermed er Danmark sikker på at avancere fra det indledende gruppespil før den sidste gruppekamp mod stærke Malaysia. Tirsdagens duel mod malaysierne afgør, hvem der vinder gruppen.

Viktor Axelsen bragte Danmark på 1-0, da han vandt 21-14, 18-21, 21-19 over Cheuk Yiu Lee, der er nummer 15 på verdensranglisten.

Den danske verdensetter vandt sikkert første sæt, inden problemerne meldte sig, og kampen udviklede sig i en mere tæt og dramatisk retning.

Tidligt i andet sæt fik en uforstående Axelsen en reprimande fra kampens dommer, som vurderede, at fynboen var for længe om at få sendt sin serv afsted. På det tidspunkt var stillingen 3-3, og Axelsen fik herefter en pointmæssig nedtur og var bagud 7-11 ved sidebyttet.

Det efterslæb fik danskeren ikke hentet, og kampen skulle afgøres i tredje sæt.

Her så Axelsen overlegen ud til en start og førte med 11-6, inden hongkongeren sled sig tilbage og var foran 19-18, før Axelsen med storspil ved nettet fik overtaget og snuppede sejren.

Efterfølgende øgede Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen til 2-0 i kampe, da herredoublen uden stort besvær vandt 21-13, 21-17 over Hongkongs bedste herredouble.

Det blev fulgt op af en endnu mere overlegen præstation af Anders Antonsen.

Han fløj rundt på det grønne halgulv og slagtede Ng Ka Long Angus med 21-16, 21-7.

Rasmus Kjær og Frederik Søgaards var ude i en længere duel, men vandt til sidst 21-10, 19-21. 21-16.

Herresinglen Rasmus Gemke rundede en god dansk søndag i Chengdu af med at vinde 21-11, 21-12 over Jason Gunawan.

Danmark åbnede Thomas Cup lørdag ved som ventet at tæve Algeriet med 5-0.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU