Afgående sejlsportschef: Team Danmark er ved at afvikle sporten

17. SEP 2024 • 15:46SPORT

Thomas Jacobsen, der har været sejlsportschef i 14 år, mener, at Team Danmark underprioriterer sporten.

Den afgående sportschef i Dansk Sejlunion, Thomas Jacobsen, langer ud efter Team Danmark, som ikke prioriterer sejlsporten tilstrækkeligt, mener han.

Til DR Sporten siger Thomas Jacobsen, at Team Danmark er ved at afvikle sejlsporten på grund af det pres, der har været i de seneste par år.

- Det er jeg ked af på sportens vegne, men jeg er lettet over, at det ikke er på min vagt, det sker. Det bliver den nye administration, der skal stå for det. Det bliver tungt arbejde, siger den afgående sportschef.

Fredag meldte sejlforbundet, at man sagde farvel til sportschefen på grund af skuffende resultater og et ønske om forandring. Han havde siddet på posten siden 2010.

Sportsdirektøren i Team Danmark, Lars Balle Christensen, er ikke enig i Thomas Jacobsens vurdering af, at sejlsporten bliver underprioriteret.

Lars Balle fortæller til DR Sporten, at sejlunionen ved de seneste OL har været et af de højest prioriterede forbund, men skuffende resultater betyder, at man står ved en brydningstid.

Ved sommerens OL blev det til en enkelt dansk sejlmedalje, da Anne-Marie Rindom vandt sølv i bådklassen Ilca 6.

- Det er ikke det vante billede, vi har af sejlunionen, så derfor er vi nødt til at have en dialog med dem om, hvad vi kan gøre for igen at blive konkurrencedygtige i mere end én disciplin, siger Lars Balle Christensen til DR Sporten.

I forbindelse med afskedigelsen af Thomas Jacobsen oplyste sejlunionen, at der blev påbegyndt en proces i samarbejde med Team Danmark, klubber og trænere om at formulere den fremtidig elite- og talentstrategi.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT