Dronning Mary skal besøge regnskoven på rejse til Brasilien

24. SEP 2024 • 16:07INDLAND/KRIMINAL

Dronning Mary rejser til Brasilien for blandt andet at sætte fokus på bekæmpelse af vold mod kvinder.

Dronning Mary pakker taskerne og rejser sydpå næste uge, når hun aflægger officielt besøg i Brasilien for at sætte fokus på dansk-brasiliansk samarbejde om blandt andet bekæmpelse af vold mod kvinder.

Det skriver kongehuset på sin hjemmeside.

Turen, der strækker sig fra den 2. til 5. oktober, vil blandt andet gå til byen Manaus i det nordlige Brasilien og til landets hovedstad, Brasilia.

Hun vil blive ledsaget af klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M). Rejsen skal være med til at "understrege ønsket om yderligere styrket samarbejde og fordybelse af det dansk-brasilianske forhold", skriver kongehuset.

- Særligt områder som bæredygtighed, biodiversitet og klima er centrale, fælles prioriteter for Brasilien og Danmark, lyder det.

Dronningen vil blandt andet besøge regnskoven i Amazonas og dens flodsystemer og den brasilianske savanne Cerradoen.

Danmark har tidligere givet tilsagn om et trecifret millionbeløb til Amazonfonden, der arbejder for at reducere skovrydning i den enorme Amazonas-skov i Sydamerika.

Bidraget til fonden var en del af en større skovindsats, hvor regeringen i finansloven for i år samlet afsatte 350 millioner kroner.

Amazonas er verdens største regnskov. Den strækker sig over 6,9 millioner kvadratkilometer og ni forskellige lande. Amazonas omtales ofte som "verdens lunger", fordi 20 procent af den ilt, mennesker på Jorden indånder, kommer fra Amazonas.

Amazonas er et af de mest biodiverse områder i verden. Den huser blandt andet 2,5 millioner forskellige slags insekter og 16.000 forskellige træarter.

Dronningen skal på rejsen også mødes med FN's miljøorganisation, Unep, som hun er protektor for.

Dronningen vil ligeledes mødes med kvindelige ledere, repræsentanter fra ministerier og FN’s Befolkningsfond, UNFPA, for at drøfte ligestilling og bekæmpelse af kønsbaseret vold i Brasilien og globalt.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT