Medier: Ansatte har i flere år oplevet seksuel chikane i advokatfirma
Djøf mener, at der er tale om et alvorligt ledelsessvigt i Plesner. Ledende partner genkender ikke billedet.
En række nuværende og tidligere medarbejdere i en afdeling i advokatfirmaet Plesner har i en årrække oplevet et utrygt arbejdsmiljø og seksuel chikane.Det skriver medierne Finans og AdvokatWatch, der har talt med 15 nuværende og tidligere medarbejdere i Plesner.
De nuværende og tidligere ansatte medvirker anonymt. De peger på én ejerpartner med ansvar for en "vigtig afdeling" i Plesner som roden til mistrivsel, skriver medierne.
Ifølge fagforeningen Djøf er der tale om et alvorligt ledelsesmæssigt svigt, der har haft store konsekvenser for en række medarbejdere.
Plesners ledende partner, Niklas Korsgaard Christensen, siger til Finans og AdvokatWatch, at han ikke kan genkende det billede, der bliver tegnet af firmaet.
- I Plesner tager vi sager om grænseoverskridende adfærd alvorligt. Vi er meget kede af, at nogle medarbejdere har haft de oplevelser, som Finans og AdvokatWatch har beskrevet. Vi arbejder løbende for at skabe en tryg og sund kultur - og den indsats fortsætter, skriver han i et svar til medierne.
Flere personer fortæller til Finans og AdvokatWatch, at de har oplevet, at den pågældende ejerpartner har været fysisk grænseoverskridende ved især festlige lejligheder. Flere beskriver ham desuden som opfarende og utilregnelig.
I efteråret 2023 gik en gruppe kvindelige ansatte ifølge medierne til Plesners daværende HR-chef med en fælles kritik af ejerlederen.
De fik besked om, at klagen var blevet videregivet til ledende partner Niklas Korsgaard Christensen og bestyrelsesformand Tom Kári Kristjánsson.
Klagen resulterede ifølge medierne i en kortfattet undskyldning overbragt af HR.
Rasmus Thingholm, som er formand for Djøf Advokat, mener ikke, at ledelsen har handlet tilstrækkeligt.
- Det er særligt bekymrende, at Plesners ledelse har undladt at handle tilstrækkeligt på henvendelserne fra medarbejderne. Det bør få konsekvenser, siger han i en skriftlig udtalelse.
Rasmus Thingholm understreger desuden, at ledelsen er lovmæssigt forpligtet til at sikre, at alle ansatte kan gå på arbejde uden risiko for at blive udsat for sexisme, seksuelle krænkelser eller andre former for nedværdigende behandling.
I april 2024 viste en undersøgelse fra Danske Advokater, at 15,5 procent af respondenterne havde oplevet grænseoverskridende adfærd på deres nuværende arbejdsplads inden for de seneste tre år.
Samtidig svarede 18,6 procent, at de havde overværet grænseoverskridende adfærd på arbejdspladsen.
Undersøgelsen viste desuden, at det primært er kvinder, der oplever seksuelle krænkelser.
/ritzau/