AGF med forslag: Politiet skal dele oplysninger om fodboldbøller

14. AUG 2022 • 13:48ERHVERV/POLITIK

Når fodbolddanmark mødes med justitsministeren, vil AGF foreslå en lovændring i politiets informationsdeling.

AGF har et forslag med på bordet, når klubben søndag eftermiddag sammen med dele af fodbolddanmark skal til møde med justitsminister Mattias Tesfaye (S).

Her er uro og kriminalitet i forbindelse med fodboldkampe på dagsordenen.

Står det til den aarhusianske klub, skal politiet kunne dele personfølsomme oplysninger om ballademagere med fodboldklubberne.

På den måde skal klubberne nemmere kunne identificere og udstede karantæner mod de pågældende.

Det siger AGF's sikkerhedschef, Morten Bjørkmann, til Aarhus Stiftstidende.

- Både vi og politiet er bundet af, at de ikke må videregive personfølsomme oplysninger til os. Det er drønærgerligt, fordi begge sider er interesseret i at holde fodboldbøller ude fra stadion. Men politiet kan ikke bryde loven, siger han.

Politiet må godt oplyse, hvem fodboldbøllerne er, hvis de pågældende har fået en generel karantæne mod at være tilskuer på stadion.

Resten har klubben ingen sanktionsmuligheder over for. Det betyder, at de må forsøge at huske folk ud fra, hvordan de ser ud, forklarer Morten Bjørkmann.

Det er dog sjældent fanklubbernes medlemmer, der skaber balladen. Det mener Christian Kokholm Rothmann, som er formand for Danske Fodboldfans, der samler en række fodboldfanklubber i Danmark.

- Det er ikke mit indtryk, at det er medlemmer af fanklubberne, som skaber problemerne, siger han til Ritzau.

- Men vi skal blive bedre til at sikre, at der kommer en besked om, at de her uromagere ikke må lave ballade til kampene.

- Fodbold skal være inkluderende, og der skal være plads til alle. Det er der ikke, så længe folk bruger sporten til at udøve vold blandt fredelige mennesker, siger han.

Mattias Tesfaye ønsker at drøfte, hvordan det bliver mere sikkert at være på stadion. Mødet kommer, efter der har været en del uroligheder i forbindelse med kampe.

Senest var der uroligheder sidste søndag i forbindelse en fodboldkamp mellem FCK og Brøndby. Her blev flere politibetjente udsat for vold.

Initiativet med søndagens møde glæder formanden for fanklubben Brøndby Support, Sarah Agerklint.

- Vi håber, at det ender med, at de, der begår overtrædelser, kan straffes og kan holdes væk fra fodbolden, mens alle de mange fodboldfans, der godt kan tage til fodbold uden at begå hærværk, trygt kan tage til fodbold uden restriktioner, siger hun til Jyllands-Posten.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU