Hvis der skulle være en lille smule skidt og kanel tilbage, så kan man nok lige klare at børste det småtteri af.
Hvis man ikke er svampekyndig eller kan alliere sig med en, der er, så sørg for at tjekke om det nu er kantareller, man har fyldt sin kurv med. Kantareller kan forveksles med den giftige almindelige netbladhat. Kig i bøger, brug nettet eller en app. Jeg selv er glad for den der hedder Seek.
Når man nu har arvet et kantarelsted eller finder det særlige sted i skoven, hvor der står bunkevis af de lækre svampe, så sørg for at plukke dem allesammen – eller nej, lad være med at tage de mindste, de er for det første irriterende at gøre rene, og de skal have lov at vokse sig større.
Når man så kommer hjem og indser, at man ikke kan spise allesammen, så frygt ikke. Husk snapsen, og resten kan fryses eller tørres til senere brug. Det er ikke helt skidt at hive sådan en pose ud af fryseren på en råkold januaraften.
Kylling med creme af majs og kantareller
2 personer
4 kyllingelår – over- og underlår er fint
1 flaske kombucha, der ikke er for sød