En anden, lidt mere hemmelig ting, man kan bruge sine kantareller til, er snaps. Det handler simpelthen om at komme en ordentlig håndfuld, omhyggeligt rensede, kantareller ned i et glas med vodka. Glasset skal rystes lidt hver dag, stå mørkt og 'desværre' også prøvesmages hver dag, så man er sikker på at tage sine svampe op, når snapsen har fået nok smag. Der går cirka en uges tid.
Jeg kunne forestille mig, at den ville være god til en stegt fisk med ristede kantareller eller en frokost, hvor der er sommerbuk på menuen.
Alle, der samler kantareller eller andre svampe for den sags skyld, har deres særlige steder, som man IKKE røber for andre. Sommetider kan man lokke et cirkasted ud af folk, men det der med at få afsløret et svampested, sker meget sjældent.
Jeg selv er ikke en særlig god svampejæger, men jeg kan da kende et par forskellige svampe. Når man i en årrække har samlet de svampe, som man holder allermest af, så får man også en ret god fornemmelse af, hvor man kan lede efter dem – hvis ikke man allerede har sit helt eget sted.
Til denne opskrift gik jeg ud i skoven – nej, jeg siger ikke hvor – og kiggede specifikt efter kantareller. De kan jo gro både ved løv- eller nåleskov. Jeg synes, jeg har mest held ved løvskov på lidt åbne steder.