Lidl og Blå Kors giver overskudsmad til trængte familier

Lidl og Blå Kors giver overskudsmad til trængte familier
Når Lidl lukker sine butikker i Rønne og Nexø lillejuleaften, giver kæden overskudsmad til trængte familier. Det sker i samarbejde med Blå Kors. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | 19. DEC 2022 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
19. DEC 2022 • 15:30

Lidl giver overskudsmad fra sine to butikker til Blå Kors, der giver den videre til familier, der kæmper med at få enderne til at mødes.

Det er efterhånden en tradition, at Lidl giver overskudsmad til trængte familier, når helligdage betyder, at kædens butikker skal holde lukket flere dage i træk. Sådan bliver det også denne jul, hvor Barnets Blå Hus i Rønne og Familienetværket Rønne deler mad ud til familier og enlige, der har svært ved at få økonomi og julestemning til at gå hånd i hånd.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Frivillige fra de to steder henter poser med overskudsmad i Lidl-butikkerne i Rønne og Nexø efter lukketid lillejuleaften og deler derefter maden ud til folk, der har tilknytning til Barnets Blå Hus og Familienetværket Rønne.

– Det er en fantastisk god mulighed og en stor hjælp for mange familier. Vi er taknemmelige for dette samarbejde og særligt i denne tid, hvor priserne stiger. Julehøjtiden kan for mange være kompliceret og forbundet med mange udgifter. Maden er dyr, gaverne koster penge, og det kan for nogle familier medføre søvnløse nætter og spekulationer om, hvor pengene skal komme fra. Mad er noget, vi hygger og samler os omkring, så jeg er sikker på, at det vil skabe glæde og ro, at noget bliver givet, siger leder Charlotte Lund fra Barnets Blå Hus i Rønne i pressemeddelelsen.

Barnets Blå Hus i Rønne er Blå Kors Danmarks behandlingstilbud til børn, unge og familier med alkohol- og stofmisbrug tæt inde på livet, og Familienetværket Rønne er et socialt fællesskab for familier og enlige, som Blå Kors driver i partnerskab med frikirken Rønne Vineyard.

Blå Kors og Lidl har samarbejdet om at mindske madspild og give en håndsrækning til trængte danskere siden 2017.

På landsplan donerer Lidl overskudsmad fra 20 af kædens butikker til 16 forskellige Blå Kors-tilbud på tværs af Danmark.