Har fået plads i rekordbogen: 'Det er fuldkommen sindssygt'

Har fået plads i rekordbogen: 'Det er fuldkommen sindssygt'
De 69 vejrmøller på to minutter var en hård omgang - men det hele værd, når Trille Frenning står med diplomet. Foto: Sarah Thun Kristensen
NYHED | ABONNENT | 7. OKT 2023 • 11:00
NYHED | ABONNENT
7. OKT 2023 • 11:00

Tirsdag fik Trille Frenning og Majse Vogter fra Paradisbakkeskolens SFO beskeden om, at de har fået en plads i børnenes rekordbog.

Der er gang i legepladsen både indenfor og udenfor Paradisbakkeskolens SFO i Nexø. Her spilles bold og hoppes på kængurustylter, og så er der et mindre opløb omkring et par otte-årige piger, som netop har fået diplom og en spritny rekordbog - direkte fra forlaget.

– Jeg synes, det er sindssygt. Alle i min familie skal have denne her bog i julegave, fortæller Majse Vogter.

Hun er nemlig en af de rekordsættende børn, der har fået plads i årets børnerekordbog. Og det er altså både med billede og tekst på hendes bedrifter - på side 165. Her ses hun i en særlig position, som hun har holdt i fem minutter og 37 sekunder. Rekorden har Majse Vogter trænet til sammen med Trille Frenning, som hun går i 3. klasse sammen med. Og også Trille Frenning er kommet med i bogen ved at lave ikke mindre end 69 vejrmøller på to minutter.

– Jeg er virkelig glad! Nu skal min storebror have den side, jeg er på, hængende på sit værelse. Jeg skal også have den hængende, og så skal jeg se den der video 100 gange om dagen, udbryder hun.

I stedet for et billede af hendes bedrift er der nemlig sat en QR-kode på hendes rekord. Følger man koden finder man en video af de mange vejrmøller, som hun indrømmer gjorde hende helt svimmel til sidst.

Da hun tirsdag fik at vide, at hendes rekord var kommet med i bogen, var det dog al svimmelheden værd, og siden da har hun nærmest ikke kunnet tænke på andet. Det er nemlig ikke hver dag, man finder ud af, at man er det allerbedste barn i hele landet til noget.

– Mit hoved er ved at sprænge i luften over det, erklærer Trille Frenning begejstret.

– Det er fuldkommen sindssygt. Jeg er lige kommet fra cello, og jeg løb bare med min cykel, mens det blæste, fortæller Majse Vogter, som altså er helt rundt på gulvet og nærmest har fået en form for superkræfter af den gode nyhed.

De to er ikke de eneste i SFO'en, der har slået rekorder. De var nemlig en lille gruppe, der sammen med en af de ansatte i SFO'en gik ned i hallen med den tidligere rekordbog og prøvede at slå nogle af de rekorder, der var nævnt i bogen.

– Så kunne man selv lidt bestemme, hvad man ville prøve at slå rekord i, og der var madrasser, ribber og alt muligt, så man ikke slog sig.

Majse Vogter har siddet i denne position og løftet sin krop med armene i intet mindre end fem minutter og 37 sekunder. Foto: Sarah Thun Kristensen

Fællesskab og sammenhold

Og netop det, at man er sammen som en gruppe og prøver at slå rekorderne i fællesskab er en af de ting, der for Wicki Bjerregaard er noget af det, der får rekordforsøgene til at give mening. Det er nemlig hende og kollegaen Lars-Henning Frithiof, der har hjulpet børnene med at træne.

– Det er både fællesskabet, men også børnenes interesse i, hvad de gerne vil. Vi skal ligesom kunne hjælpe dem lidt på vej og støtte, men når de ser, at der er noget, de kan brænde for og kæmpe for, så skal man jo støtte op om det.

– Og så er det fantastisk sjovt. Der er mange ting, der er afprøvet, for at se, om det kan lykkes.

Hun mener ikke, at det nødvendigvis er det vigtigste, hvorvidt børnene kommer i bogen eller ej, men der er en god læring i at støtte hinanden i selve øvelserne.

– Eksempelvis da Trille lavede to minutters vejrmøller. Det er altså længe. Det hele snurrede rundt, og så talte vi allesammen til 10, og sådan hjælper vi hinanden - selvom det er en konkurrence.

Hun gætter dog på, at den lokale tilstedeværelse i den nye rekordbog kommer til at betyde, at den bliver grundigt gennemlæst og at endnu flere formentlig vil være med i det kommende år.

– Og vi kan jo selv se, hvor glade de bliver, fortæller hun med henblik på de to storsmilende piger, som fortsat svæver på en lyserød rekordsky.

Også for Lars-Henning Frihtiof giver det mening at fortsætte med at lave rekorder. I mere end 25 år har han været den bornholmske kontaktperson for børnenes rekordbog. Han har nu fået Wicki Bjerregaard med som forstærkning, og han synes stadig konceptet er sjovt.

– Det er herligt. Ungerne kan lave noget sammen, og vi kan skabe sammenhold mellem afdelingerne. Et år lavede vi bustræk, og så kan man virkelig se, at når vi er flere, så kan vi gøre mere. Det giver nogle fælles oplevelser, fortæller han.

De to ansatte i SFO'en har trænet børnene i en hel måned, hvor de har haft bøgerne med i hallen, øvet på de forskellige rekorder, skrevet ned og fundet frem til, hvad de gerne ville prøve at lave en officiel rekord i.

Trille Frenning (tv) og Majse Vogter har svært ved at stoppe med at smile. Foto: Sarah Thun Kristensen

Det er mega vildt

På gårdspladsen er tre børn godt i gang med at øve på de nye kængurustylter. Og den store fjeder knirker taktfast, mens styltens fod rammer jorden med et dunk.

– Vi skal nok lige have set i bogen, hvad der er rekorden for kængurustylter, og så kan de begynde at øve sig, fortæller Lars-Henning Frithiof med et glimt i øjet.

Trille Frenning og Majse Vogter er i hvert fald allerede klar til at begynde at træne op til at slå rekorder igen til næste år.

– Jeg har rekordbogen fra 2023 derhjemme, for den fik jeg i julegave, og mig og min ældste bror har prøvet at lave alle de tricks, der er i den, fortæller Trille Frenning, som slet ikke behøver vente til jul med at få bogen i år. Den får hun nemlig med hjem, fordi hun er med i den.

– Og vi behøver slet ikke betale for den, fortæller hun ivrigt.

Så var det måske alligevel ikke så galt, at Majse Vogter og familien måtte gå skuffede hjem fra Bog og Idé tirsdag, da de ville købe bogen, som endnu ikke var landet på hylderne.

– Jeg sagde til mine forældre, at de skulle sætte sig ned og høre noget, og så sagde min mor; "skynd jeg ind i bilen, vi skal ned i Bog og Idé og købe den", fortæller hun.

Også Trille Frennings familie er begejstrede for at have en rekordindehaver i familie - og kun lidt misundelige.

– Min far synes det er mega vildt, min mor er mega stolt og mine brødre er bare sådan: Hvorfor er jeg ikke kommet i rekordbogen, griner hun.

Der bliver afholdt et stort event i Lalandia, hvor alle de mange nye rekordholdere er inviteret.

19 af rekorderne i den nye bog er lavet på Bornholm, og det er alt fra kængurustyltehop, mooncarkørsel, koldbøtter og sågar et tårn stablet af 23 terninger.