Gensyn efter 20 år: Første skoledag er noget særligt

Gensyn efter 20 år: Første skoledag er noget særligt
Jannicka Hansen og Bo Larsen venter på sønnen William, der mandag startede i skole for allerførste gang. Og i øvrigt samme skole som Bo gik ud af for 20 år siden. Foto: Anders Liljeroth
NYHED | ABONNENT | 9. AUG 2022 • 05:30

Der er sket meget på 20 år, må Bo Larsen erkende. Mandag startede hans egen søn William i samme skole, som han selv gik ud af for 20 år siden.

Udenfor Svartingedals SFO sidder Jannicka Hansen og Bo Larsen mandag formiddag og venter. Venter på at lille William, der i dag har første dag i børnehaveklassen, får fri fra skole.

– Han glædede sig i morges, men han var også næsten så spændt, at han ikke rigtig kunne få taget tøj på, fortæller Jannicka Hansen.

William er, ligesom en del andre børn, startet for en uge siden i skolens SFO, og der har han lært mange af de andre at kende. Alligevel var det lidt hårdt at starte dagen, siger Bo Larsen.

– Lige pludselig var det lidt svært at skulle mødes med en masse nye. Det er jo ikke alle, der er startet i SFO'en. Så det med at der er nogle, han ikke kender, og der er nye voksne at tage stilling til, det kunne vi godt mærke, han syntes var svært.

Parret bor lige udenfor Nyker sammen med deres to børn, hvor det altså kun er William, der er klar til skole, og selvom første skoledag er en speciel dag, så er det ikke noget, der i familien er blevet kørt særlig meget op.

– Vi tager nok bare tingene, som de kommer, men selvfølgelig er det en stor dag, siger Jannicka.

Husker stadig første skoledag

Både hun og Bo er opvokset på Bornholm, men for Bos vedkommende er dagen i dag en tilbagevenden til hans egen skolegang.

– Jeg har selv gået i skole i Hasle, og jeg mindes tydeligt skolestarten her i skolegården. Dengang var der lidt flere elever dog. Men man får da nogle associationer til dengang, når man selv sidder her nu.

Er der nogle af lærerne tilbage som du havde dengang?

– Ja, der er en enkelt lærer, som jeg har haft. Og vist nok et par stykker mere, men dem kender jeg ikke. Og derudover er det hele skiftet ud, både bestyrelse og lærere. Der er ikke rigtig noget tilbage fra den tid, synes jeg.

Bo Larsen har lige fejret 20 års reunion med sin klasse, og der er sket meget siden dengang.

– Skolegården er lavet meget om, og det er da lykkedes dem rigtig godt at få det til at blive et hyggeligt og spændende sted, mener han.

Synes I, at det er dyrt at købe ind til et barn, der starter i skole?

– Ja, det er det. Vi blev en smule chokeret, da vi skulle købe skoletaske. Man skal give omkring 1.000 kroner for skoletaske og pennalhus. I hvert fald hvis ens barn skal have nogenlunde det samme som de andre i klassen får, lyder det fra Jannicka Hansen.

Og selvom der ikke er særlig mange muligheder for at købe skoletaske på Bornholm, har parret alligevel været i Rønne og købe ind, for det er vigtigt at William kunne prøve hvordan tasken sad, inden den blev købt, mener de.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 29-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Onsdag: Overvej at spise ude eller hente en omgang take away ;-). Fra 17-21 koster det dyrt at fyre op i pander, gryder og ovn. Gennemsnitsprisen for de fire timer er 5,27 kr./kWh. Vi savner en god gang vind til at presse priserne, men vejrudsigten skuffer helt frem til weekenden.  Brug strømmen efter kl. 22, selv om den koster 3 kr./kWh alt inklusive. Det er ikke sikkert, at det bliver billigere i morgen.

Bornholms energi og forsyning