Camp på efterskolen giver pote, når valget skal træffes

Camp på efterskolen giver pote, når valget skal træffes
Axel og Halfdan overvejer at tage på efterskole på Bornholm. Foto: Sarah Thun Kristensen
NYHED | ABONNENT | 5. NOV 2023 • 15:30
NYHED | ABONNENT
5. NOV 2023 • 15:30

Fire gange om året inviterer Bornholms Efterskole potentielle kommende elever på lejrtur, hvor linjefagene prøves af. Og det har en høj hit-rate, fortæller Bjarne Holm, som er lærer på skolen.

Der har været gang i både mountainbikes og klatregrej på Bornholms Efterskole, som søndag eftermiddag sender 14 unge mennesker hjem fra et lille bornholmsk eventyr, som forhåbentlig kan veksles til et år på efterskole.

Søndag formiddag er der ro på skolen, og de unge mennesker slænger sig på madrasser og i stole foran en tavle, hvor et godt gedigent spil hæng en mand er i gang. 15-årige Axel Glitten og 14-årige Halfdan Romeo har taget turen til Bornholm fra henholdsvis Gentofte og Amager for at se nærmere på Bornholm og få et indblik i de oplevelser, efterskolen kan byde på.

– Vi har været meget udenfor, fordi vi begge har valgt adventurelinjen, fortæller Halfdan Romeo, som er overbevist om, at han skal på efterskole. Han her derfor besøgt flere forskellige efterskoler for få en smagsprøve på efterskolelivet og finde ud af, hvor han skal søge hen.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 29-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Onsdag: Overvej at spise ude eller hente en omgang take away ;-). Fra 17-21 koster det dyrt at fyre op i pander, gryder og ovn. Gennemsnitsprisen for de fire timer er 5,27 kr./kWh. Vi savner en god gang vind til at presse priserne, men vejrudsigten skuffer helt frem til weekenden.  Brug strømmen efter kl. 22, selv om den koster 3 kr./kWh alt inklusive. Det er ikke sikkert, at det bliver billigere i morgen.

Bornholms energi og forsyning