Børn og voksne mødte edderfuglene på Christiansø

Børn og voksne mødte edderfuglene på Christiansø
50 børn, forældre og bedsteforældre møder naturvejleder Nina Bonnén Mourier. Foto: Dennis Nyman
NOTITS | ABONNENT | 16. MAJ 2023 • 16:11
Af:
Torben Østergaard
NOTITS | ABONNENT
16. MAJ 2023 • 16:11

Sol fra en blå himmel og temperaturer, der klart indikerer forår. 50 børn, forældre og bedsteforældre fra foreningen Børn på Nordlandet er lige gået i land på havnen på Christiansø, hvor de møder Naturpark Christiansøs naturvejleder Nina Bonnén Mourier, som er klar til dagens aktiviteter om edderfugle.

– Ederfuglene binder Bornholm og Christiansø så fint sammen, da der på Christiansø og Frederiksø er rigtig gode rammer for dem, når de her i forårsmånederne ligger på reder og ruger. Men når æggene klækker, og ællingerne pibler frem af rederne, er der faktisk ikke mad nok til dem herude. Og så søger de hurtigst muligt mod Bornholm, hvor der er meget mere mad, fortæller naturvejlederen i en pressemeddelelse.

 

En edderfuglemor med sine ællinger. Foto: Nicki Justenborg

 

Hun fortsætter:

– Derfor er det også helt perfekt, at børnene kan komme herud og opleve edderfuglene ligge på reder, og ællingerne der ligger klar rundt om øerne til afgang mod Bornholm. Hvis familierne er heldige, møder de jo en flok ællinger, når de kommer retur til havnen i Gudhjem om eftermiddagen. Og så ved de, at ællingerne har svømmet den lange vej helt ude fra Christiansø eller Frederiksø.

Inden båden sejler retur til Gudhjem har børn og voksne ud over en tur Frederiksø med edderfuglebingo også dykket som ederfugle på jagt efter blåmuslinger og ikke mindst prøvet kræfter med at rense edderdun. En flok store piger er helt tændt af tanken om at rense dun til en dyr og eksklusiv edderdunsdyne, oplyser Nina Bonnén Mourier.

Da båden Ertholm lægger fra kaj klokken 14 står hun selv tilbage på kajen og vinker.

– Farvel, det har været sjovt! Og legepladsen var også rigtig sjov, råber Erik på tre år fra båden til farvel. 

 

Erik på tre år renser sammen med sin far edderdun sammen med naturvejleder Nina Bonnén Mourier. Foto: Dennis Nyman