Vinbutik lukker og slukker

Vinbutik lukker og slukker
Thomas Schroll Kristensen flyttede ind på Tornegade 6 sidste år. Arkivfoto: Sarah Thun Kristensen
NYHED | ABONNENT | 22. MAJ 2024 • 05:30
NYHED | ABONNENT
22. MAJ 2024 • 05:30

Hos Thomas i Tornegade, Rønne, lukker og opsagde i sidste uge sit lejemål hos Bornholms Brandforsikring.

Vin- og spiritusbutikken Hos Thomas, som ejes af Thomas Schroll Kristensen, har opsagt sit lejemål i Tornegade 6, Rønne, hos Bornholms Brandforsikring.

Det bekræfter Thomas Schroll Kristensen og fortæller, at det er slut med Hos Thomas.

– Den lukker og slukker, siger han og uddyber, at han undervejs i processen har haft kontakt til forskellige interesserede, som eventuelt ville tage over.

– Og butikken lukker også først officielt, når der er fundet nye lejere til lokalerne, påpeger han.

Det er vel også Bornholms Brandforsikring, der i sidste instans står for udlejningen af lokalerne?

– Ja, det er fuldstændig rigtigt, siger han.

Morten Holten, der er direktør i Bornholms Brandforsikring, fortæller, at lejemålet blev opsagt i sidste uge.

– Han er selvfølgelig bundet af sit opsigelsesvarsel, men vi er i gang med at finde muligheder for genudlejning, og det vil vi selvfølgelig gøre hurtigst muligt, siger Morten Holten og oplyser, at opsigelsesperioden, som vinbutikken er bundet af, lyder på seks måneder.

Men finder I en ny lejer hurtigere, kan vinbutikken slippe ud af kontrakten?

– Ja, vi har bekræftet over for Thomas, at vi vil gøre, hvad vi kan, for at leje lokalerne ud hurtigst muligt, så han kan komme ud af kontrakten.


Kigger man gennem vinduet ude fra Tornegade, fremgår det, at butikslokalet, som har rummet Hos Thomas, står ganske tomt for tiden. Foto: Torben Østergaard Møller


Pædagogisk leder

På Facebook skrev Thomas Schroll Kristensen den 25. april blandt andet:

"Jeg har fået tilbudt et job som "Faglig Pædagogisk Leder" på Bornholm og stopper derfor Hos Thomas din Vinhandel. Vinhandlen & Mønten fortsætter, og alle begivenheder og smagninger er i de aftaler der er lavet, dog ikke med mig som hovedperson", skriver han og fortsætter:

"Jeg har haft en helt fantastisk periode som vinhandler og kommer helt bestemt til at savne hverdagen med salg og gode snakke omkring vine, oplevelser og meget andet".

Til Tidende uddyber Thomas Schroll Kristensen:

– For et stykke tid siden gjorde jeg op med mig selv, at jeg gerne ville tilbage til det pædagogiske arbejde igen, for det er jeg fuldstændig klædt på til.

Interessen for vin og spiritus vil han nu kun dyrke på hobbyniveau.

– Jeg oplevede også, at selve vin- og spiritusbutikken fyldte mindre og mindre, mens diverse events fyldte mere og mere. men det var slet ikke det, jeg egentlig ville, siger han.

– Det var aldrig min tanke, at jeg skulle lave sådan nogle ting hver eneste weekend.

Ringer til folk

De arrangementer, der måtte være aftaler om i den nærmere fremtid, er han ved at afvikle.

– Det er muligt, at jeg kan finde nogen, som gerne vil overtage nogle af arrangementer, siger han.

– Men ellers er jeg begyndt lige så stille at lukke af for, hvad der måtte være i kalenderen. Jeg forsøger i god tid at ringe rundt og sige til folk, at dem skal de ikke sætte næsen op efter.

I 2021 begyndte Thomas Schroll Kristensen at sælge vin og spiritus fra placeringen i den tidligere Rådhuskiosken på Snellemark 34, først med makkeren Jon, men senere i eget navn.

I april 2023 flyttede han fra Rådhuskiosken og samlede alle aktiviteter på Tornegade, hvor han også rådede over Mønten, som er et selskabslokale, han har brugt til diverse former for fester og arrangementer.