Tejn-bryggeri 'popper-up' i ny by

Tejn-bryggeri 'popper-up' i ny by
MiniPenny Havebar har til huse i haven tilhørende ejendommen Brøddegade 30, der blev erhvervet af iværksætter Martin Thorborg og Jannie Buch sidste år. Foto: Berit Hvassum
BYLIV | GUDHJEM | ABONNENT | 12. JUL 2021 • 19:55
BYLIV | GUDHJEM | ABONNENT
12. JUL 2021 • 19:55

Bryggeriet Penyllan har med sommer pop-up'en MiniPenny Havebar åbnet for loungestemning i Gudhjem.

I haven ved Brøddegade 30 har folkene bag Tejn-bryggeriet nemlig indgået et samarbejde med iværksætteren Martin Thorborg og kæresten, Jannie Buch, der erhvervede sig ejendommen sidste år.

 

Vores oplevelse er, at vi får
mindre travlt end sidste år

 

Bryggeriet Penyllan, som til daglig har base på Tejn Havn, har længe haft en ambition om at udbrede salget af deres øl til andre steder på øen, fortæller Christian Skovdal Andersen, der sammen med hustru Jessica Andersen ejer Penyllan.

– Ideen opstod egentlig lidt spontant i vinter, hvor vi sad og spiste med Martin og Jannie. De nævnte, at de havde haven og garagen til ejendommen, hvor de godt kunne tænke sig at starte en bar. Og for vores vedkommende har vi længe talt om, at vi kunne tænke os at starte en MiniPenny bar et andet sted på øen, fordi vi dels ønsker flere afsæt til vores øl, men også salg på steder, hvor der er lidt mere strøgtrafik, fortæller Christian Skovdal Andersen og tilføjer, at baren skal drives som et partnerskab mellem Penyllan og ejerparret af ejendommen.

Rustikt og uformelt

Minipenny åbnede formelt baren søndag. Men allerede lørdag aften holdte man en snigpremiere, hvor man lokkede med gratis smagsprøver på Penyllans øl.

Og det trak mange besøgende til den lille gårdhave, som kan rumme godt 50 mennesker, fortæller Christian Skovdal Andersen.

– Der røg 100 fadøl på lige over en time, så der var propfuldt, da vi lukkede klokken elleve. I dag har været rimelig konstant med besøgende, så det tegner godt, siger han søndag.

Jannie Buch og Jessica Andersen fra Penyllan ser frem til en god sæson med pop-up'en MiniPenny, der har åbent indtil den 31. august. Foto: Berit Hvassum

På MiniPenny tilbyder man seks forskellige øl på hane fra bryggeriet, derudover serveres der også cocktails og vin fra bornholmske distributører. Man har desuden indgået et samarbejde med madboden Carraig Grilled Cheese længere nede ad gaden, hvor maden kan hentes og nydes i haven. Dermed er rammerne sat for et uformelt koncept, hvilket også er tanken bag, fortæller ejeren.

– Det er vores plan i alt, hvad vi laver, at det skal være rustikt og i samme ånd som på Tejn Havn. Det må ikke blive for pænt og højtideligt, fortæller Christian Skovdal Andersen og tilføjer, at det desuden er ambitionen at videreføre pop-up'en næste sommer.

Mindre travlt end sidste år

Parret bag Penyllan kigger dermed også nu ind i en travl sommer, hvor de foruden MiniPenny også går ind i højsæsonen for deres bar og bryggeri på Tejn Havn. Her har man for sæsonen også etableret en madbod med pulled pork foran baren i Tejn. Der er dermed tre kasketter, der skal jongleres den kommende sommer. Dette kan dog vise sig som en ekstra gevinst, da man lige nu ikke mærker samme travlhed som sidste års turistsæson, fortæller Christian Skovdal Andersen.

– Vores oplevelse er, at vi får mindre travlt end sidste år. Det overrasker mig egentlig lidt, for vi havde forventet, at det ville blive det samme i år. Jeg oplever, at der er mange turister på øen, men det virker ikke, som om de er lige så opsat på at bruge penge som sidste år, siger ejeren.

Han håber derfor, at indtægterne fra sommerens tiltag kan gøre, at man kommer ud med samme omsætning som sidste år.

– Vi kompenserer ved at starte MiniPenny og vores madbod ved Tejn Havn, som også giver lidt i kassen. Så vi tænker, at vi kommer ud med nogenlunde det samme, siger Christian Skovdal Andersen.