Sæler og skarve har vundet over de sidste fiskere – men Bo vil fortsat køre fiskebil
Bo Mahlert Johansen var tirsdag i den tidligere så store fiskeby Nexø for at sælge fisk fra sin fiskebil. Foto: Jacob Jepsen

FISKERI | BORNHOLM
12. OKT 2021 • 15:30
Holger Larsen
Journalist

Sæler og skarve har vundet over de sidste fiskere – men Bo vil fortsat køre fiskebil

– Det kan være, at jeg stopper med at fiske. Vi må lige se, siger Bo Mahlert Johansen efter tirsdagens mavepuster for det bornholmske fiskeri, hvor torskekvoten i Østersøen bliver reduceret med 88 procent.

Bo Mahlert Johansen begyndte for snart 10 år siden at sælge havfrisk fisk fra kajen i Hasle og for fem år siden investerede han i en fiskebil, som han kører rundt i på Bornholm og sælger fisk, når han er kommet i land i Hasle Havn med dagens fangst. I fiskebilen supplerer han op med fisk fra sine bornholmske kolleger og ovrefra, og den forretning vil han fortsætte med, selv om han skulle vælge at lægge fiskekutteren Ninni op.

– Der bliver mindre af den lokalt fangede fisk, og jeg tror, at det bornholmske fiskeri vil dø ud, siger Bo Mahlert Johansen.

– Men jeg får fisk hjem ovrefra hver anden dag, så jeg vil fortsætte med at komme rundt med fiskebilen. Bornholmerne vil gerne have fisk, siger Bo Mahlert Johansen, der har haft egen fiskekutter siden 2002.

Haslefiskeren var tirsdag en meget ombejlet mand, idet adskillige pressefolk ville høre, hvad han havde at sige om de historisk lave kvoter for blandt andet torsk på grund af den pressede bestand i Østersøen.

– Du kan godt skrive, at sæler og skarve har vundet over de sidste bornholmske fiskere, siger Bo Mahlert Johansen, inden han skal videre med dagens tv-optagelser.

 Flere nyheder