Rekordår afløser rekordår på Hotel Skovly

Rekordår afløser rekordår på Hotel Skovly
Værtsparret Lone Kirk og Bo Bjødstrup stortrives på Hotel Skovly. Foto: Sarah Thun Kristensen
ERHVERV | Lørdag 1. juli 2023 • 05:30
ERHVERV | Lørdag 1. juli 2023 • 05:30

Der er fuld fart på hos Lone Kirk og Bo Bjødstrup, som forventer at Hotel Skovly laver rekordomsætning for tredje år i streg.

Det går meget meget godt, smiler Lone Kirk og Bo Bjødstrup, da Tidende møder dem en solskinsfredag lige inden juni tipper over og bliver til juli. Der er kaffe på kanden og en spritny terrasse, man kan nyde den på.

Den lavede de til påske, da det pludselig faldt dem ind, at det ville være en genial investering af både penge og hårdt arbejde.

– Vi sad og kiggede på hinanden, og så spurgte vi, skal vi spise påskeæg, drikke bajere og tage til påskefrokoster, eller skal vi lige bygge en terrasse, forklarer Bo Kirk.

Svaret gav næsten sig selv, og de to ringede en masse venner op og bad om en uges hjælp til påskeprojektet. Vennerne dukkede op, og gæsterne kan nu nyde en terrasse foran hovedbygningen også.

– I 2021 havde vi jo vores bedste år nogensinde, og så igen i 2022 havde vi det bedste år nogensinde. I år var vi i maj på det samme niveau, som vi sidste år nåede i juni, fortæller Bo Bjødstrup.

– Vi har faktisk mere end fordoblet omsætningen, siden vi startede i 2015.

I mellemtiden er der dog også blevet renoveret, bygget om og tilføjet mange nye tiltag.

– Når vi lukker ned i december, så plejer vi at rejse en masse for at blive inspireret og se, hvad andre hoteller ligesom vores gør, der fungerer, og selvfølgelig også om der er nogle ting vi aldrig nogensinde skal gøre, fortæller de.

Fri bar i en time

Senest har de eksempelvis spottet en bar på et hotel i Spanien, som er lavet af to paller og tre kvadratiske terrassefliser, og dem har de stillet op på alle de store terrasser. Her kan gæsterne stå og hænge ud og tale med hinanden om hvad de har lavet i løbet af dagen, hvilke cykelture der var gode og om der var mange bølger på stranden.

– Det var egentlig noget, vi prøvede i Malaysia, at der var en times fri bar om dagen for alle hotelgæsterne, og så kunne man få fadøl eller et glas vin eller sådan noget, og så faldt man ligesom i snak med de andre gæster, fortæller Lone Kirk, som nu sammen med sin mand vil efterligne konceptet i en time om dagen.

De har bygget en udendørs bar, og så skal der deles drinks ud til alle der vil have. Selvom det måske er værtsparrets fortid som vandrehjem med fælleskøkken, rejsefællesskab og opholdsområder, så er det dog vigtigt for dem, at man også gerne må tage sin fadøl med ned på værelset og drikke den der.

– Fællesskabet er noget, man skal vælge til, så det er ikke fordi vi vil føre gæsterne sammen på den måde, forklarer hun.

Et andet tiltag, der imidlertid også kan give anledning til fællessnak er et grillområde, der har fået lov til at erstatte hotellets restaurant, som blev nedlagt under corona.

– Vi plejede at have en grillbuffet, hvor vi virkelig kræsede om tingene, og alting var lavet fra bunden, forklarer Bo Bjødstrup, som er uddannet kok, og derfor lagde meget energi i tilberedningen.

Men med personale, råvarer og arbejdstid - og gæster der alligevel bad om særlige menuer - var grillbuffeten aldrig en særlig stor indtægtskilde, forklarer de to, som derfor greb chancen for at nedlægge aftenkortet og i stedet indrette et grillområde, hvor hotelgæsterne selv kan indkøbe, tilberede, grille og spise og så tager hotellet opvasken.

– Vi har mange gæster som rigtig gerne vil ud og spise på de mange forskellige restauranter, der er på øen. Men af og til har man måske lige brug for en aften hjemme på hotellet, hvor børnene kan løbe rundt og lege og man måske lige kan få et ekstra glas vin, fordi man ikke skal køre hjem, forklarer Lone Kirk.

Derfor serverer hotellet nu kun morgenmad og fokuserer ellers udelukkende på hoteldrift og på at give især cykelgæsterne en god oplevelse.

Her har Bo Bjødstrup et nyt onlinetiltag i støbeskeen. Han vil nemlig etablere en webside, der hjælper cyklister til at finde dagens kaffestop.

– Hvis man er seriøs med sin cykling, så ved man, hvor vigtigt det er at kunne stoppe ind og få en kop kaffe og et stykke wienerbrød på halvvejen, forklarer han.

Derfor er han i gang med at etablere et netværk af caféer over øen, hvor folk kan cykle hen, tage en kop kaffe og cykle hjem igen.

– Der er jo nogle steder her på øen - eksempelvis i Almindingen, hvor det er svært at findes et sted at få fyldt sin vandflaske op for ikke at tale om at få en kop kaffe og en træstamme. Så det skal vi have lavet en oversigt over, fortæller han.

Vil lokke dyr til

Mens hotellet i sommermånederne er fuldt belagt, så er der måske stadig flere gæster at hente i ydersæsonen - det må bare aldrig blive mere end ni måneder om året. De husker tydeligt livet som ejere af et vandrehjem, hvor det kun blev til 14 dages ferie hvert år.

– Og så har de fleste vel prøvet, at være på ferie sådan et sted med helårsturisme, hvor folk bare virker helt trætte, når de byder velkomne. Sådan vil vi ikke være, slår Lone Kirk fast.

Hun vil gerne lukke hotellet ned for at renovere og have tid til at hun og Bo Bjødstrup kan få tid til at kigge hinanden i øjnene og være sammen bare de to. Sådan bliver de klar til at modtage gæsterne med et smil når sæsonen atter starter.

– Vi elsker øen, og alt det, den kan. Vi skulle have købt det her for 20 år siden, men der havde vi selvfølgelig ikke pengene til det, smiler Bo Bjødstrup.

– Og det var heller ikke til salg, supplerer Lone Kirk.

Men konklusionen er den samme. Værtsparret stortrives på hotellet, der i år er blevet velsignet med store mængder af nøje plantet ukrudt, ligesom plænen ikke er blevet slået i hele maj måned.

– Hvis folk brokker sig, så er vi bare ærlige og siger, at det er for naturens skyld. Vi vil gerne biodiversitet, og vi vil gerne lokke dyr til.

De lilla, gule og røde blomster på lange stængler fremstår da også ganske uskyldige, ja nærmest fine. Og måske er det også den vej, det går, mener Lone Kirk, som mener at folk efterhånden har købt ind på de viltre haver.

– Så længe det ikke er tidsler og brændenælder, så fungerer det faktisk rigtig godt, og vi er jo midt i skoven, så det handler også om at være autentisk.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT