Praksisklinikken fortsætter som midlertidig lægeklinik

Praksisklinikken fortsætter som midlertidig lægeklinik
Praksisklinikken fortsætter samme sted som midlertidig lægeklinik. Arkivfoto: Jacob Jepsen
23. MAJ 2022 • 15:18
Tommy Rømer Kaas
Digital chef

Region Hovedstaden har fået nej fra Sundhedsministeriet til at fortsætte med dispensation til praksisklinikken. I stedet køres der nu videre som midlertidig lægeklinik. Borgerne vil ikke mærke noget, understreger Venstres Carsten Scheibye.


Praksisklinikken på Bornholms Hospital har fået afslag på en ansøgning hos Sundhedsministeriet om at fortsætte med dispensation som praksisklinik.

I stedet vælger Region Hovedstaden, at den skal køre videre som midlertidig lægeklinik, indtil der er fundet en varig løsning på lægemanglen i Rønne.

At praksisklinikken bliver til en midlertidig lægeklinik, vil de tilknyttede borgere ikke mærke noget til, fastslår regionsrådsmedlem Carsten Scheibye (V) til Tidende.

Små 2.000 borgere er på nuværende tidspunkt tilknyttet hospitalets praksisklinik.

Vil sikre lægedækning

Det er muligt at drive klinikken videre som lægeklinik, fordi regionen ifølge sundhedsloven kan drive en midlertidig lægeklinik for at sikre lægedækning.

– Det er regionens ønske at overdrage klinikken til praktiserende læger, som kan slå sig ned og drive klinik i Rønne.

– Inden for nogle måneder vil regionen slå to ledige lægekapaciteter op, som praktiserende læger kan søge. Det er et krav, at lægerne skal drive klinik i Rønne, lyder det fra regionen.

Den ene kapacitet stammer fra praksisklinikken, mens den anden kapacitet stammer fra en tidligere ophørt læge. En lægekapacitet svarer til én fuldtidspraktiserende læge.

– Arbejdet med at skaffe den rette praksis til Rønne fortsætter for fuld kraft, lover Carsten Scheibye.

 


Klinikken

Regionens lægeklinik, Praksisklinikken på Bornholms Hospital, blev etableret i 2016, og regionen fik dispensation af Sundhedsministeriet til at drive klinikken midlertidigt som en forsøgsordning.

Dispensationen udløb den 1. maj, og Sundhedsministeriet har givet Region Hovedstaden et afslag på ansøgningen om at få forlænget dispensationen.

Det er ifølge ministeriet ikke muligt at forlænge ordningen i to år, fordi der i så fald ikke vil være tale om en forsøgsordning, men almindelig drift af lægeklinikken.