Postnord afviser Ingeborgs juleønske

Postnord afviser Ingeborgs juleønske
Postnord har udgivet denne serie frimærker med underjordiske. De kan kun købes i en samlet serie, og det irriterer Ingeborg Munch i Nexø. Illustration: Postnord
NYHED | ABONNENT | 17. NOV 2022 • 10:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
17. NOV 2022 • 10:30

I maj sendte Postnord en stribe frimærker på gaden med motiver lavet af Ane Cecilie Mogensen, der med sine papirklip dykker ned i sagnene om de underjordiske. Dem havde Ingeborg Munch i Nexø glædet sig til at bruge på sine julekort i år, men den plan har hun opgivet.

Årsagen er, at frimærkerne sælges i en samlet serie af tre. To af dem har en værdi på 12 kroner, og det tredje koster 36 kroner.

– Jeg havde glædet mig til at bruge dem og særligt her til juleposten, men det er al for dyrt, hvis jeg skal sætte 36 kroner på hvert tredje brev. Jeg synes, det er urimeligt, at man udgiver nogle særfrimærker på den måde, så man ikke har råd til at bruge dem.

– Det på 36 kroner er beregnet til Grønland, Færøerne og udlandet, og jeg har ikke nogen brevvenner nogen af stederne, så jeg ser mig ikke i stand til bruge dem, som jeg havde glædet mig til, siger Ingeborg Munch.

Hun har prøvet at ringe til Postnord uden at komme igennem, fortæller hun, og hun har endda sendt et brev med en frankeret svarkuvert til Postnord for at høre, hvorfor hun ikke kan købe frimærkerne enkeltvis.

– Men jeg har ikke hørt noget. Jeg er både vred, sur og ked af det, fortæller hun.

Tidende har også kontaktet Postnord for at høre, hvorfor Ingeborg Munch og andre ikke kan købe frimærkerne til 12 kroner solo.

– Miniarket med de underjordiske er en samlet udgivelse, der tager afsæt i det fælles europæiske tema "Sagn og myter". Det er en årlig udgivelse med skiftende tema, som altid indeholder frimærker med både indlandstakst og udlandstakst. Miniarket er altså et sammenhængende produkt og sælges kun samlet. Derfor er det desværre ikke muligt at købe frimærkerne enkeltvist, fortæller designchef Martin Pingel i Postnord.

Han er rigtig glad for at høre, at Ingeborg Munch er glad for motiverne og har lyst til at frankere sine julekort med dem.