Populære forpagtere stopper: 'Det var en svær beslutning'

Populære forpagtere stopper: 'Det var en svær beslutning'
Siden 2019 har Torben Munch og Gilbert Espersen drevet restaurant, café og kiosk på travbanen i Almindingen. Men nu er det slut. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | HARELØKKERNE | ABONNENT | 23. SEP 2022 • 15:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | HARELØKKERNE | ABONNENT
23. SEP 2022 • 15:30

Gilbert Espersen og Torben Munch har siden 2019 drevet Café Travbanen, men nu har de valgt at stoppe, mens legen er god.

Når man tager på travbanen for at spille på hestene, kan man enten selv tage en madkurv med, eller man kan spise på Café Travbanen. Sidstnævnte er der rigtig mange, der har gjort de seneste par år, for menuen har budt på dansk mad til fornuftige penge.

Fra næste sæson skal cafegæsterne dog til at vænne sig til noget andet, for forpagterne Gilbert Espersen og Torben Munch har valgt at stoppe.

– Det var en svær beslutning, siger Gilbert Espersen.

Stopper mens legen er god

Beslutningen skyldes, at forpagterne ikke længere kan få hjælp af deres respektive koner til at drive restaurationen grundet helbredsproblemer. Gilberts kone har således fået en ny kunstig skulder, og Torbens kone har gigt i fingrene.

– Så vi har overvejet, om vi tør satse på næste år, når vores koner trapper ned. Så skulle vi have fat i en masse unge, som kunne hjælpe til, men de hænger jo heller ikke på træerne.

Vi har valgt at stoppe, mens legen er god

– Så vi har valgt at stoppe, mens legen er god, siger han med henvisning til, at det seneste regnskabsår for 2021 viste et overskud på 79.481 kroner efter skat, og selskabets egenkapital var opgjort til 237.326 kroner.

Han lægger dog ikke skjul på, at beslutningen om at stoppe har været svær at træffe.

– Det er med vemod, for vi har haft et rigtig godt samarbejde med travselskabet (som ejer travbanen, red.). Og vi elsker jo miljøet, siger Gilbert Espersen, som nu afslutter sin anden periode som forpagter. Tidligere har han forpagtet cafeen på travbanen i en tiårig periode, mens også Torben tidligere har forpagtet stedet i et år.

Stopper ikke helt

Gilbert Espersen og Torben Munch er dog ikke helt færdige med at arbejde sammen.

De har nemlig stadig lyst til at drive en café, men bare i mindre skala, og derfor har de nu lavet en aftale med Bornholms Golf Klub om at forpagte restaurationsdelen i klubhuset.

– Så vi stopper ikke helt, men vi drosler meget ned, siger Gilbert Espersen og afslører, at det ikke var tilfældigt, at valget faldt på det sted. Begge spiller nemlig golf til daglig.

Hvis man har lyst til at overtage forpagtningen af restaurationskonceptet på travbanen fra sæsonen 2023, kan man kontakte Bornholms Brand Park. Forpagtningen gælder både for restaurationen, cafeteriet, baren, pølsevogn samt kiosken.

Travsæsonen er 26 løbsdage ugentligt fra april til oktober med mulighed for yderligere forretninger, oplyser Bornholms Brand Park.