Politiet indrømmer fejl i bevillingssag

Politiet indrømmer fejl i bevillingssag
MiniPenny åbnede sidste sommer i Brøddegade. Denne sommer har en afvist ansøgning om alkoholbevilling affødt en del debat om livet i byen i turistsæsonen. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | GUDHJEM | ABONNENT | 27. JUL 2022 • 15:31
NYHED | GUDHJEM | ABONNENT
27. JUL 2022 • 15:31

Da MiniPenny i Gudhjem sidste år fik tilladelse til at sælge alkohol, skete det ved en fejl. Det erkender Bornholms Politi.

 

Der var tale om en fejl fra politiets side, da sommerbaren MiniPenny i Gudhjem sidste år blev tildelt en lejlighedsbevilling på seks uger.

Det bekræfter Bornholms Politi nu over for Tidende.

– Det er korrekt, at vi ved en fejl fik udstedt en lejlighedsbevilling til en popup-bar i Gudhjem på grund af nogle misforståelser, idet det skulle have været en midlertidig alkoholbevilling, der kom på tale, skriver politikommissær Niels Dehlendorff i en mail.

I sidste uge vurderede Bevillingsnævnet i Tidende, at der måtte være sket en fejl, da lejlighedsbevillinger til arrangementer af seks ugers varighed slet ikke findes i kommunens restaurationsplan.

– Baren fik, så vidt jeg har forstået, en midlertidig lejlighedsbevilling for seks uger af politiet – og det var en fejl, for normalt kan man kun få lejlighedsbevillinger til enkeltstående arrangementer, sagde forperson for erhvervsudvalget og medlem af Bevillingsnævnet, Linda Kofoed Persson (DF).

Niels Dehlendorff uddyber i svaret til Tidende, at der er blevet skærpet opmærksomhed på ansøgninger, hvor ”popup”-lignende arrangementer kan være til gene for de omkringliggende beboere.

Lukket af myndighederne

MiniPenny, der var placeret i en gårdhave på Brøddegade, blev drevet af Tejn-bryggeriet Penyllan samt Martin og Jannie Buch Thorborg. I år havde Thorborg-parret, der ejer ejendommen med gårdhaven, et ønske om at fortsætte udskænkningen. De fik imidlertid afslag på deres ansøgning om alkoholbevilling fra Bevillingsnævnet. Baren blev derefter lukket.

– Vi har ment, at i og med at det kun drejer sig om nogle få måneder, så er der rigeligt med spiritus- og serveringssteder i Gudhjem, var forklaringen dengang fra formanden for kommunens bevillingsnævn, Benny Schou.

En restauratør, der søger helårsbevilling, får som udgangspunkt en alkoholbevilling, der gælder i to år, oplyser Linda Kofoed Persson. Når bevillingen genbehandles efter to år, og man kan se, at alting har fungeret godt, bliver bevillingen som regel forlænget med otte år.

I forbindelse med lukningen af MiniPenny fortalte Martin Buch Thorborg, at de planlægger at anke Bevillingsnævnets afgørelse.

– Men de nok er gået på sommerferie, og så kigger de på det til september. Så er de seks uger, vi skulle have åbent, væk. Selvfølgelig sender vi en anke på det og klager, men jeg er ikke superoptimistisk, sagde han tidligere på måneden.